Att gå vidare.

I dag fick uttrycket ”att gå vidare” flera betydelser för mig.

När man jobbar med olika sorters ärenden, som vi gör, får man också en oerhört bred kunskap och erfarenhet av olika rättsområde. Det är så oerhört berikande och stimulerande. Det gör att man aldrig tröttnar på jobbet, men det ställer också krav på flexibilitet och förmåga att snabbt ställa om från det ena rättsområde till det andra.

I dag har jag jobbat med ärenden, allt ifrån ett fordringsärende där vi stämt en större aktör, till ett felbehandlingsärende och sedan över till ett LVU-ärende. För alla dessa klienter innebär begreppet ”att gå vidare” olika saker. För alla är så klart just deras ärende det viktigaste och det är kanske också det enda ärende som de involverar en advokat i under sitt liv. Andra klienter har många ärende av olika slag och de blir till slut väldigt processvana.

Även det här med att möta klienter med olika erfarenheter en utmaning och kräver olika bemötanden. För vissa gäller det att man inte bara ger juridisk rådgivning, utan att man även blir lite av en terapeut för att hjälpa klienten att ”gå vidare”.

Förutom klientmötena och klientkontakterna idag blev det ytterligare en anledning att gå vidare. En av våra medarbetare arbetade sin sista dag hos oss i dag. Nu ska vederbörande ha nästan sju veckor semester (all sparad, innestående och intjänad). Så i måndags blev det en enkel avtackning och i dag skulle det bli ett adjö. Jag satt i möte när det var dags för juristen att gå och jag fick ett avskeds-SMS. Lite snopet adjö kan man väl säga. Ännu värr blev det för se andra medarbetarna när vederbörande bara höjde handen till en avskedshälsning och gick.

Nu gäller det både för oss som är kvar och den som lämnar ”att gå vidare”.

Vad gäller träningen känns det just nu lite tungt, efter ett uppehåll på två veckor. I dag var det dags för Indoor walking och mage/rygg. Det kändes verkligen i flera olika muskelgrupper. Ännu mer kommer det med säkerhet att kännas i morgon. Men jag är taggad och fast besluten att jobba upp min kondition och träningsmotivation och ”att gå vidare”

En del i det är att få mer nattsömn och därför ska jag sluta skriva nu och gå och lägga mig.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
så sant alltsammans! nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229