Att finna sin livsuppgift

Ni som har följt min - under senaste tiden sporadiska - blogg, vet att jag försöker följa den livsfilosofi som Robin Sharma förmedlar i sina böcker (t ex Munken som sålde sin Ferrari och Finn din livsuppgift).

Det går naturligtvis inte att förneka att en stabil ekonomisk situation gör det lättare att finna sin livsuppgift och inte minst att förverkliga sina drömmar. Som Julian Mantle säger: Jag har inte sagt att det är fult att tjäna pengar eller att tycka om vackra (och dyrbara) saker, men det får inte styra ditt liv.

Jag och Sven har nu kommit i en sådan gynnsam situation att det ger mig en reell möjlighet att uppfylla mina drömmar.

Jag har mer och mer (ju mer jag läser av Robin Sharma) insett vad som är min livsuppgift. Jag kan konstatera att jag jobbar med det som jag älskar mest av allt - juridik och advokatverksamhet. När jag 2003 blev antagen i Sveriges advokatsamfund och fick kalla mig advokat, kände jag en enorm stolthet. Jag hade på "gamla dagar" lyckats skaffa mig en ny karriär och uppfylla alla de krav som ställs för att bli advokat, t o m de, de nästan ouppnåeliga, ekonomiska.

Att skapa ett företag och en verksamhet som grundas på kompetens och gedigen erfarenhet känner jag är min livsuppgift. Naturligtvis ska det vara en advokatbyrå, eftersom jag älskar juridiken. Jag kan konstatera att Advokatbyrån Limhamnsjuristen AB är en verksamhet som för det första är specialister på hälso- och sjukvårdsjuridik. Dessutom har vi andra rättsområden där vi är riktigt bra. Och bättre ska vi bli.

Jag har haft fantastiska möten med min coach och mentor Ingrid Berner som jobbar med ledarskap och coaching i sitt företag Jobsatisfacition. Vi har dessutom haft ett par möten med mina jurister och till vår planeringsdag den 28 oktober ska hon vara en av programpunkterna. Ingrid är så fantastiskt inspirerande, och en "omgång" med henne är verkligen engergitömmande, men tankeväckande.

Under dessa möten med Ingrid i kombination med "mötena" med Robin Sharma har jag insett att det jag ska använda mina resurser till är att skapa min drömverksamhet och bereda arbete för jurister och paralegals och att skapa en optimal och välsmord organisation och som kommer vara i framkant av humanjuridiska byråer i landet.

Jag strävar inte efter att vi ska ha en massa filialer och finnas på olika orter. Inte heller att vi ska bli så stora som möjligt. För mig räcker det att finnas på samma plats som vi heter - Limhamn - och att göra oss kända för vår specialitet och att vårt namn - Limhamnsjuristen - ska vara på allas läppar av positiva skäl.

I dag är vi fyra jurister och förhoppningsvis ska vi kunna bli ytterligare ett par till. Jag väljer inte min personal och mina jurister enbart efter akademiska meriter och betyg, utan än mer efter personlighet och hur vi kan komplettera varandra. Det är jättespännande att bygga en sådan organisation och jag känner nu att jag är på god väg att uppfylla min dröm. Inte minst har jag nu resurser att verkligen satsa på företaget. En underbar känsla.

Ha det bäst!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229