Att få energin tillbaka

I dag är det 19 dagar sedan som jag fick mitt första covid-19-symtom, vilket jag inte visste då. Som jag tidigare berättat har jag varit väldigt dålig, men nu börjar jag få energin och orken tillbaka igen. Förra veckan var jag ute och promenerade några kortare promenader och i dag gick jag för första gången en lite längre promenad. Det var underbart väder (innan det mulnade på och började regna) och det var väldigt skönt att känna att man orkade gå nästan fyra kilometer.

På tal om att komma tillbaka. Jag var ju med i en WeightTrainer-grupp i höstas och vi avslutade den 5 december. Jag hade då gått ner 11,3 kg sedan början av året. Alltså inte bara genom WeightTrainer. Jag kände mig i väldigt bra form och tränade 5-6 gånger i veckan. Sedan blev det mycket att göra på jobbet och tyvärr fick jag prioritera bort träningen. Inte så bra så klart, men jag fick helt enkelt inte tiden att räcka till. Sedan kom julen och Covid-19. Allt stannade upp. Eftersom jag var så dålig och dessutom tyckte att ingen mat smakade överhuvudtaget så blev det väldigt dåligt med näringsintaget under ett par veckor. När jag vägde mig första måndagen i år (den 4 januari) hade jag gått ner ytterligare 1,8 kg. Total viktminskning för 2020 blev alltså 13,1 kg.

Man kan ju säga som så att Covid-19 inte är någon bantnings-/viktminskningsmetod som rekommenderas. Särskilt inte om man också vill vara i bra fysisk form. Men det är ju bara att hänga på det där och fortsätta WT-konceptet. Nu gäller det också att kommma igång med träningen igen, vilket jag är övertygad om kommer att hjälpa mig att få tillbaka min energi igen. Träning is da shit!

Men i dag blev det något annat än träning - ja förutom promenaden så klart. Jag var ute och fixade lite ärenden och bara kände för att en gång under säsongen skulle vi njuta av en semla. Så det blev en sväng in till Konditori Katarina innan jag körde hem. Det var verkligen jättegoda semlor. Dessutom köpte jag också månadens bröd. Ett rödbetsbröd som jag åt en härlig skiva av till lunch.

Dagen har jag ägnat åt lite jobb - förutom promenad, fika m.m - bl a hade vi årets första BNI-möte, jag har svarat på en del mail och jag har pratat med vår administration ett par gånger och planerat framåt. Nästa vecka kommer jag nämligen att återgå till arbetet "på riktigt".

En annan sak som jag kunde glädja mig åt i dag var månadens Glossybox. Jag blev väldigt nöjd med innehållet i den. Måste säga att jag inte har blivit besviken någon gång när jag fått de här boxarna. Tack till kollegan Diana som introducerade mig i detta.

Jag följer Johannes Hansen på Facebook och han kommer ofta med många kloka inlägg. Detta hamnade i dagens flöde och är verkligen tänkvärt tycker jag.

Gillar

Kommentarer