Årskretsmöte för Centerpartiet i Malmö

I dag var det en vacker vårdag, fast att vi fortfarande befinner oss i februari månad. Vi vet ju att det kan komma bakslag och att det kan komma både köldknäppar och snö längre fram. Men det gäller att tänka positivt och att njuta av det vackra vi har omkring oss.

Livet och våren spirar i rabatter och gräsmattor. Idag lyste solen och spred värme till oss. Jag njöt av den vackra vårmorgonen på vägen till Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Grynbodgatan 20. Där skulle det hållas kretsårsmöte för Centerpartiet i Malmö.

Jag parkerade vid Casinot, vilket var nära och bra med tanke på mina rörelsehinder. Trots att knäet kändes mycket bättre idag kändes det, när jag gick, att jag definitivt var "justerad".

På väg till Vuxenförbundets lokaler njöt jag, som sagt, av vädret och vårblommorna.

Jag är, trots min ålder och mitt politiska engagemang, en gröngöling i politiska sammanhang. Jag är medlem både i Centerpartiet Malmö och i Centerkvinnorna Malmö (CK Malmö). I CK Malmö sitter jag i styrelsen och är kassör där. I C Malmö har jag blivit utsedd att företräda CK Malmö i Kretsstyrelsen (för C Malmö). Blir ni förvirrade? Det förstår jag om ni blir. Jag har varit, och är fortfarande emellanåt, helt förvirrad av alla begrepp. Skönt att höra idag att alla har känt samma förvirring i början.

Trots att C i Malmö ökat sitt medlemsantal, och fortfarande gör, så var det bara 26 röstberättigade på årsmötet. Dessutom var det inte så många ”vanliga medlemmar” utan nästan uteslutande på ett eller annat sätt fritids- eller heltidspolitiker. Men så är det ju i de flesta föreningar tyvärr.

Det blev ett riktigt bra årsmöte. För mig och vår nya tillträdande ordförande Heléne Sidoli, som också hon är ny i politiken, var det ett lärorikt möte. Det är fråga om vi inte också ska åka till Distriktsårsmötet i Höör den 23 mars. För att lära oss ännu mer. Man kan aldrig få tillräckligt med kunskap och man är aldrig för gammal för att lära nytt och mer.

Vi höll på från klockan 10 och fram till kl 15, med föredrag av distriktsordföranden i Kronoberg Per Schöldberg, som suttit som kommunalråd i 7 år i Växjö. Så mycket erfarenhet och klokskap han hade att förmedla. Verkligen inspirerande.

Årsmötet gick bra. Det blev många intressanta diskussioner med argument och motargument. Det valdes en ny kretsstyrelse för Centerpartiet Malmö och styrelsen fick många "uppdrag" i knäet att förverkliga. Det ska bli spännande att vara med och följa det arbetet som representant för CK Malmö i kretsstyrelsen.

Förutom tidigare uppdrag så blev jag också invald i den nya valberedningen för C Malmö och även i nomineringsgruppen.

Opps - plötsligt är jag s k fritidspolitiker och mer aktiv i politiken än vad jag tänkt när jag för cirka två år sedan upptäckte min politiska tillhörighet och blev medlem i Centerpartiet. Men det känns spännande och inspirerande att än en gång hitta en nya "karriär". Dock har jag inte ambitionen att göra en politisk karriär, men jag tycker att det är väldigt spännande att kunna vara med och påverka politiskt.


Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Alltid kul att lära nytt....nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229