Arlövs revyn

Söndag och vilodag. Ja faktiskt så var jag inte på kontoret och jobbade. Det blev lite sovmorgon (nåja jag brukar ju inte sova allt för länge på morgonen) och en avkopplad frukost.

Jag satte mig i soffan och jobbade lite efter frukost. Skrev bl a ett intyg till en av de många utländska läkare som jag haft nöjet att föreläsa för i Författningskunskap för EU-/EES-läkare. Som vanligt var portföljen full med saker som "borde" göras och som vanligt gick tiden allt för fort och bara något blev gjort. Men är det söndag så är det.

Dagens höjdpunkt var att vi skulle använda julklappen som Sven fick av mig och bege oss till Arlövsteatern för ett par timmars skratt och underhållning. Så efter en lättare lunch, som bestod av rökt kalkon och rotfrukter i ugn, fixade vi till oss och begav oss till Arlöv.

För er som aldrig varit på Arlövsteatern (det var andra gången för vår del) så är det en väldigt liten teater som ligger i en byggnad som tidigare inrymde "sjukkassan" i Arlöv. Teaterlokalen kallas även Hundamannasalen. Hundramannaföreningen var föregångare till sjukkassan. Namnet kom av att man från början bara hade 100 medlemmar i Hundramannaföreningen. Byggnaden ägs av Burlövs kommun och den är Q1-märkt. Lokalen rymmer en publik på 257 personer.

I år firar Arlövsrevyn 25 års jubileum. Under åren har drygt 300 000 biljetter sålts. Kent Nilsson är den som är eldsjälen bakom revyn. Vi blev nogsamt tillsagda och påminda om att fotografering, filmning och ljudupptagning var strängeligen förbjudet.

Vi fick dock en chans att fotografera och det var precis innan föreställningen började. Här är en bild på alla de inblandade i revyn.

Det blev en trevlig eftermiddag med många skratt, men även allvarliga inslag. Vi fick skratta åt parodier på Pensionsmyndigheten, Antikrundan, Tullen, Doktor gas som också var fisiolog och Livet på landet. Men det blev också allvarliga inslag bl a i Årskavalkaden (om händelser som skett under 2018) och en hyllning till Lill-Babs. I brist på foton från föreställningen kommer här lite bilder klippta från programmet.

Biljetterna till 2020 års revy släpps i maj i år. Frågan är om inte detta borde bli en favorit i repris. 2020 ska bl a Claes Malmberg vara med.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Älskar arlövsrevyn men nur det några år sen sist. Men nästa år får man kanske satsa på. Claes Malmberg är ju en rolig själ och honom har vi sett live många gånger. nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229