Årets näst sista dag

Så börjar detta år, 2012, närma sig sitt slut. Det är konstigt men ju äldre man blir, ju fortare går åren. Eller är det kanske för att tempot ökar hela tiden?

När vi hade små barn fantiserade vi om vad vi skulle göra när barnen var stora och självständiga. Nu är de det, men vi har inte mer fritid för det. Så det var kanske inte barnens "fel"! Det är kanske snarare så att man anpassar sig efter vad man har att göra och därför upplever man att man har mycket att göra, oavsett var i livet man befinner sig.

I dag hade jag bestämt mig för att gå in på jobbet och ägna mig åt bokföringskontroll. I början av året hade jag ambitionen att göra regelbundna kontroller, vilket jag inte har gjort. Så nu är jag där igen som jag brukar vara. Året är slut och jag får ägna timmar åt att kontrollera så att all är rätt och att rätta till det som inte är det.

Så det blev en full arbetsdag (fast jag började inte förrän vid 10-tiden) i dag, trots att det är söndag.

När jag väl var hemma (vid 18-tiden) lagade vi mat tillsammans, maken och jag. Det blev bogsnitzel med ratatoulie och vitlökssås. Dessert blev det också; glass och fruksallad med nötter.

Sedan började vi förbereda nyårsmiddagen. Till tolvslaget ska vi ha en brietårta med frukter;


 (receptet har jag hittat i ICA:s buffé). Klicka på länken här så hittar du receptet. Den var jätte lätt att göra. http://www.ica.se/recept/frukt-och-notfylld-brietarta-715811/.


Den ska göras dagen innan,


så det gjorde vi.


Nu ska den stå och "dra" eller "mogna", ja kalla det vad ni vill, till i morgon.

Desserten, creme brulee, gjorde vi också i kväll, dvs allt utom att bränna av sockret.

Låter det som onyttiga rätter? Helt rätt. Men efter nyår ska det bli andra bullar. Då tar jag tag, både i träningen och i mathållningen. Men fram till dess tänker jag unna mig att äta lite extra gott. Det är ju bara nyårsafton en gång om året .... och jag fyller bara år en gång om året. På Nyårsdagen.
Ja, ja - jag vet, man ska inte resonera så. Men någon gång får man "unna sig" att falla ur ramen lite. Jag är lite "periodare" när det gäller mat och dryck. När jag väl bestämmer mig för att "hålla mig i skinnet" så gör jag det till 100 %.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229