Året går mot sitt slut och Corona närmar sig.

I dag hade jag bokat tid för Covid-19-test. Mådde bättre i morse men beslutade mig ändå för att genomföra testet. Så när klockan var 09.30 begav jag mig till Skeppsbron, och gamla Svävarterminalen. Där möttes man av skyddsklädd vårdpersonal som först tog id-kortet och sedan kom tillbaka med ett testkit med rätt namnuppgifter. Sedan skulle man köra åt sidan för att ta testet. Det var ingen rolig historia kan jag säga. Testpinnen skulle först ner i svalget i 5-10 sekunder, sedan in näsan och slutligen skulle man samla saliv och spotta på ett plastlock och doppa pinnen i. Jag både klöktes och nös av hanteringen, så förhoppningsvis gjorde jag rätt. Svar på testet kommer via 1177 om någon dag.En kollega testade sig i går (snabbtest) och vi var två som testade oss i dag. Snabbtestet gav svar i dag och det visade sig att kollegan var positiv för Covid-19. Således spelar det ingen roll hur försiktig man är, man kan blir drabbad av Covid-19 ändå. Vi har jobbat hemifrån så mycket som möjligt, inte varit så många på jobbet, hållit avstånd, skött hygienen osv. Men ändå ....

Jaha och vad gör man nu? Självklart håller sig hemma. Även Sven, liksom jag, är snuvig och hostig, så att ge sig ut i någon butik och handla inför nyårsafton kommer inte på tal. Men som vanligt vägrar jag att drabbas av panik eller stå handlingsförlamad. Så efter lite letande på nätet kunde jag konstatera att ICA Kvantum Emporia kunde leverera beställda matvaror hem till oss i morgon. Så sagt och gjort. Jag gjorde en beställning och nyårsmiddagen är räddad, oavsett Covid-19 eller inte.

Det blev en del hemarbete i dag också. Bl a lite telefonsamtal och mail med klienter. Dessutom höll Diana och jag en bouppteckningsförrättning där vi satt med på telefon på olika håll. Det gäller att hitta smidiga och praktiska lösningar.

Som jag sade i går: Visst går det att jobba hemma, men för min del är det inte optimalt.

Gillar