Är så trött, orkar inte träna

- Jag är så trött idag, så jag orkar inte gå och träna.
Säger du så ibland? Det är som du verkligen ska gå och träna. Du kommer att känna dig som en ny, piggare människa.

I dag kände jag mig helt tömd på energi när jag skulle gå och träna. Först började jag med ett Indoor walking-pass som helt tog musten ur mig och på det följde ett mage/rygg. Men efteråt - jisses vad jag kände mig energisk igen.

Så nästa gång du känner att du är för trött för att gå och träna. GÖR DET!

I dag har jag varit hos polisen i två omgångar. Båda gångerna på enheten för brott i nära relationer (BNR). Första besöket var på morgonen och då skulle det vara ett förhör där jag är förordnad som offentlig försvarare. Brevet med kallelsen hade kommit tillbaka, men man hade skickat kallelse till en annan adress och det brevet kom inte tillbaka. Där satt vi och väntade, men ingen klient kom. Då ringde polisen till klienten och vi fick veta att han inte fått någon kallelse. Kunde man inte ringt och kollat innan?

Så jag åkte till kontoret, jobbade lite, åt lunch, jobbade lite till och körde till BNR igen. Den här gången var klienten redan där när jag kom. Han hade fått tiden kl 14.00, medan jag och utredaren hade kommit överens om 14.30. Detta hade inte meddelats klienten. Suck. Ännu en miss från polisen.

Den här gången handlade det om en slutdelgivning av en förundersökning. Klienten hade själv varit på förhöret. Det är i sig ett otyg. Det kan bli så himla fel. I det här fallet var emellertid förhöret rätt återgivet, men frågan är om klienten förstått alla juridiska begrepp. Det är inte så lätt för icke-jurister.

Det slog mig när vi satt där hur lätt det är att anklaga något för ett brott för att uppnå ett eget syfte, t ex att få hjälp att få vederbörande att flytta, att få vårdnad om barnen, att få till en separation, eller kanske helt enkelt för att ställa till tråkigheter för den andre. Om man som kvinna vill anklaga en man ser man till att berätta om hans grymhet för så många som möjligt, som sedan kan vittna om hur hemskt kvinnan haft det och hur hemsk mannen har varit. Om domstolen anser kvinnan trovärdig och vittnesmålen anses vara tillräcklig stödbevisning så döms mannen.

Man pratar ofta om att män är hustyranner, men i det här fallet var det mannen som var den förtyckte, den som inte fick komma till tals, den som förminskades, hånades och föraktades. Hans berättelse var gripande och mycket trovärdig.

Människor tror sig veta så säkert vem som är kriminell och vad som gör en människa till en misstänkt brottsling. När vi advokater träffar våra klienter får vi ofta en annan bild av personen i fråga. En bild som är betydligt mer nyanserad och vi ser ofta människan bakom brottsrubriceringen. En mer verklighetstrogen bild.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Jag borde nog ta dig på orden. Jag har inte orkat åka och träna på över en månad😳nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229