Ännu en superintressant dag med medicinalrätt

Ännu en sovmorgon, ännu en hotellfrukost, ännu en promenad till Word Trade Center, ännu en intressant seminariedag. Även idag var det vissa programpunkter som stack ut och som berörde lite speciellt. Vi har ju en blogg på jobbet där alla juristerna turas om att skriva bloggarna. Jag fick många tankar och uppslag till bloggämnen. Detta varit så inspirerande.

Psykiatrikern Alexander Wilczek pratade om sjukskrivningar och ohälsa bland sjukvårdspersonal. Han pratade också om vad stress gör med människan, hur det uppkommer, hur man ser varningssignaler och vad man kan göra för att förebygga ohälsosam stress. Mycket intressant även utifrån ett arbetsgivarpespektiv för en advokatbyrå. Vi fick också tips om ett verktyg som kan mäta stress (KEDS).

Ett annat föredrag som berörde hade titeln Människa, patient, hälso- och sjukvårdspersonal (från patient till sjuksköterska) och hölls av sjuksköterskan och f d patienten Christian Farman. Han berättade om sin resa som patient, från någon som gjorde som doktorn sade till en patient med självbestämmande och frihet.

Vi köpte också på oss ett helt gäng med böcker, framför allt till kollegorna där hemma.

Jag ”smet” från kursen efter eftermiddagsfikat och innan sista programpunkten för att hinna med tåget som gick 15.24 och som var framme i Malmö 19.54. Tåget var i tid, men det var inte Carina och barnen. De hamnade i ett stopp på E6 vid Saxtorp. De blev så sena att de kunde komma och hämta mig på stationen i Malmö. Mycket smidigt.

Vi hade sedan en mysig kväll tillsammans. I morgon åker de till Australien för tre veckor.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229