Ändrade planer pga covid-19

I dag var det tänkt att vi skulle åka till Rydsgård och gratulera vår son Andreas på födelsedagen, och inte minst träffa barnbarnen. Men - som så många gånger sedan denna pandemi drabbade oss och världen så blev det ändrade planer, eftersom Andreas testat postitivt för covid-19. Visserligen har vi ju själv haft det, men har ännu inte fått svar på om vi har antikroppar, och dessutom vet man ju inte om man kan dra smittan med sig till andra. Så besöket fick ställas in och vi fick gör en omplanering.

Min första planering för dagen - vilken inte behövde ändras - var träningen med "Po Lannet-tjejerna". Det blev som vanligt ett härligt träningspass och mysigt möte med tjejerna. I dag blev det ett EMOM-pass som hade förberetts av Katarina. EMOM står för: Every Minute, On the Minute och är ett träningskoncept som kommer från crossfiten. Vi körde igenom passet tre gånger och sedan blev det ett "rump-pass" med gummiband. Totalt blev det ca 50 minuters härlig träning.

Till lunch hade vi bestämt att äta hamburgare (hemmagjorda). Sven brukar köpa billig färs av olika slag och göra hamburgare, biffar och köttbullar. I dag var det hamburgare gjorda på älgkött. De blev riktiga "Dagobertare" och som brödbas använde vi chiafröbröd med 17 % kolhydrater.

Efter lunchen gick vi ut i det härliga vädret (+8 grader och sol) och tog ner en del av julbelysningen utomhus. Nu är det ju så ljust både morgon och kväll att det inte känns riktigt befogat att ha det uppe längre.

Det var verkligen underbart väder och i rabatterna börjar både krokus, påskliljor m fl vårblommor att sticka upp. Ja, vitsipporna är redan i gång med att blomma och som ni såg i går så blommade vintergäcken vid Limhamnsfältet. Några vintergäck hittade jag ännu inte i våra rabatter.

För att njuta extra mycket av solen och vårkänslan tog vi ett bad i vårt spa. Vi lyssnade på fågelkvittret och njöt av det varma vattnet och solen som värmde i ansiktet.

Härligt att få vårkänslor och att också konstatera att ljuset börjar komma tillbaka till oss. Dagen har förlängts cirka tre timmar redan sedan vintersolståndet. Härligt. Det är ljuset jag saknar mest under vintermånaderna.

Gillar

Kommentarer