Aldrig mera fet

I kväll var det tredje avsnittet av programmet OBESE - Aldrig mera fet, där Xtravaganza hjälper åtta personer att bli av med sin övervikt.


Detta avsnitt handlade om Calvin, 23 år, som startade på en vikt av 136,7 kg. Han hade efter ett år gått ner till 99 kg, dvs 37,7.

Jag blev nyfiken och tittade på de andra programmen också. Det första handlade om Linda, 38 år, som från början vägde 130,6 kg. Hon, liksom de båda andra, började med en 90 dagars soppdiet, dvs under ca 13 veckor. Efter 90 dagar vägde Linda 101,5 kg och hade gått ner 29 kg. Totalt gick hon ner till 75 kg, dvs 55,6 kg.

Det andra programmet handlade om Fredrik, 34 år, som vägde 212 kg när han startade sin viktresa. Han gick ner 49,8 kg de första 90 dagarna, men så började han också träna stenhårt från första dagen. Totalt minskade Fredrik till 107,8 kg, dvs 104,2 kg minskning.


Själv åt jag soppor under 16 veckor och mådde jättebra hela tiden. Jag hade inte heller några "återfall".  Jag började också träna. Det förvånar mig att dessa personer var så klossalt anti mot att träna. Själv kände jag en enorm glädje i att börja träna. Jag har också fortsatt med detta och det känns verkligen härligt att röra på sig.

Jag blev lite förvånad över upplägget i filmerna, som jag inte kände igen. De här personerna hade en personlig coach (Erika), men det verkade inte som att de gick på Xtravaganza-möten utan de släpptes lite "vind för våg" kändes det som. Det stödet som jag kände på mötena var ovärderligt.

Inte heller fick man någon bild av hur viktig den Mentala Träningen är för att förändra sin livsstil och bibehålla sin viktminskning. Jag tycker inte att programmet gav mer än andra "viktminskningsprogram", t ex med Anna Skipper eller Anna Anka osv. Det lär inte ut hur man lyckas gå ner i vikt. Synd för jag anser att Xtravaganza har ett alldeles unikt koncept och där de fyra ledstjärnorna - alla tillsammans - är avgörande för ett bestående resultat.
 
 
Själv känner jag att denna gången kommer min viktminskning och min träningslust att bestå. Det har jag att tacka Xtravagansa och vår härliga vikkonsulten (coach) Emmelie för.
 
 

Förutom mig själv, min vilja och min målmedvetenhet - förstås.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229