31-årig bröllopsdag

I dag har Sven och jag varit gifta i 31 år. 31 år! En oändligt lång tid kan man tycka. Vi har varit tillsammans och ett par i 36 år. Tänk så mycket som hänt under dessa år. Så mycket glädje, sorg  och mot- och medgångar vi gått igenom, tillsammans. Tre barn har vi uppfostrat och för alla tre har det gått bra kan vi konstatera nu med facit i hand. Vi har fyra barnbarn och är både mormor/morfar och farmor/farfar.

När vi gifte oss för 31 år sedan var vår dotter Carina brudnäbb. Hon tycker fortfarande att den 19 september är alla bröllopsdag, även hennes. Och visst är hon en del av vår bröllopsupplevelse.

I morse, när jag gått min morgonpromenad, stod dessa rosor på bordet:Nu har vi nått ett stadium när barnen är utflugna, vi har fått flera barnbarn, blivit både mor- och farföräldrar, och vi känner att det är viktigt att vi tar vara på tiden vi har tillsammans och ägnar åt oss varandra och unnar oss att bara njuta av tillvaron.

Därför unnade vi oss att, trots att vår 31:a bröllopsdag inföll en onsdag, gå ut och äta en riktigt, riktig god middag. Restaurangen Osteria Qui blev vårt val. Där har min systerdotters son Pierre jobbat som sommelier och hovmästare. Han är inte kvar där längre, men restaurangen har trots att den startade i augusti fått en kanonstart. Vårt första besök där var mycket positivt. Kanongod mat, bra service, trevligt bemötande. Mycket, mycket bra med andra ord. Restaurangen Osteria Qui kan verkligen rekommenderas!

Vi valde att äta kvällens meny:

Till det valde vi ett rekommenderat vin:

En fyra rätters meny som började med:
1. Antipasto
2. En pasta rätt
3. En kötträtt (huvudrätt)
och
som avslutning
4. En dessert
 
Sedan följde fyra underbara rätter (Se menyn ovan):
 
Vitello alla sarda, dvs Skivad kalvbringa med kapris och sardellsås.
 
 
 
Nästa rätt var Tortellini spinaci e pinoli, dvs tortellini med spenat och pinjenötter.
 
 
Vi hade alltså tagit en fyra rätters meny och nästa, den tredje rätten, var Tagilata e zucchini al forno, dvs Kalvryggbiff med ugnsgratinerad zucchini.
 
Som avslutning på menyn fick vi choklad och gräddfylld bakelse (Profiterol Panna e Cicoolato)

Allt smakade himmelskt gott. Som avslutning på denna fantastiska meny tog vi en grappa meny, eller om ni vill kalla det: en Grappa-provning med fyra olika grappas och espresso.


Vi lämnade Osteria Qui mycket mätta och mycket nöjda och belåtna.

Det har talats så mycket om bussproblemen mellan Limham och Bunkeflostrand.
Vi tog buss fyra från Fridhemstorget (hade tur att bussen kom precis när vi kom fram till Fridhemstorget). Vi åkte till Bunkeflostrand centrum och busschauffören var bussig och körde oss fram till 6:ans busshållplats. Där fick vi vänta ca 5 minuter (och var nästan beredda på att gå hem om inte bussen kom). Buss 6 kom dock och vi åkte hela vägen hem till Strandhem.

Lika smidigt var det tidigare på kvällen, när vi åkte in till Fridhemstorget. Inga väntetider att tala om och bra synkroniseringen mellan bussarna.
Några klagomål på kommunikationerna har vi inte.

Nu ska jag gå och lägga mig och påbörja mitt 32:a år som gift med min underbara man Sven.

Ha det bäst!
Ewa
 
 
 
 
 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229