2018 – en summering av året som gick

När året närmar sig sitt slut vill man gärna summera det år som gått och se framemot det år som kommer.

Det vi så klart gläds åt är våra barn och barnbarn som är spridda över världen; Carina med två av våra barnbarn i Tvååker/Varberg, Andreas med sambon Hanna och tre av våra barnbarn i Rydsgård och Annelie i Perth, Australien. De lever alla olika liv men finns alltid i våra hjärtan. Sven är väl den av oss två som är bäst på att hålla kontakt. Jag är sämre på det, vilket jag är mycket medveten om. Men när det behövs finns jag där och jag hoppas att de känner det.

Redan under 2017 bestämde vi att sälja vårt hus på Madeira som vi haft i 16 år. I början av 2018 hittade mäklaren en seriös och intresserad köpare. Vi reste ner till Madeira i februari/mars i tron att affären skulle avslutas då, men tji fick vi. Vi räknade inte med den portugisiska byråkratin som ger sig tillkänna både hos myndigheter och i privata sammanhang. Vi fick åka ner ännu en gång i maj och avsluta allt samt tömma huset. Vi fixade på tre veckor att göra oss av med allt som vi samlat på oss under 16 år. Mycket av det hade vi tagit med från flytten från Harlösa 2002. Det var med blandade känslor som vi lämnade huset, men mest tyckte vi att det kändes skönt att allt trots allt gått så smidigt. Vi hade ju bestämt oss för detta och det kändes skönt att allt gått förhållandevis smidigt trots allt. Nu var vi redo att hitta nya resmål och utmaningar.

Jobbmässigt har 2018 varit ett fantastiskt år. Företaget harutvecklats och blomstrat. Vi har fått två nya advokater, Marie Traunsberger ochKajsa Lunderquist. Vi har haft mycket att göra. Ibland för mycket känns det somoch vi är många som fått jobba även under kvällar och helger. Men vad gör detnär man älskar sitt arbete och känner att man gör skillnad för klienterna.

Jag har också börjat att nischa in mig på just derättsområden som jag framförallt vill jobba med, Hälso- och sjukvårdsjuridikenvad gäller behörighetsfrågor m.m., brottmål som offentlig försvarare, vårdnadsärendenoch andra familjerättsliga ärenden. Psykiatrifrågor av olika slag är ocksånågot som ligger mig varmt om hjärtat.

Vårt engagemang och deltagande i BNI Bron (B

För tredje året i rad deltog vi som utställare vid FalsterboHorse Show i juli. Det blev som tidigare lyckat och vi hade många besökare tillvår monter som utvecklas positivt för varje år. I april var vi också med påSeniormässan med uppskattade föreläsningar om framtidsfullmakter och om arv ochgåva.

När det gäller min egen personliga utveckling så känns detsom att jag funnit min träningskänsla och jag har kommit in i ett braträningsflow. Jag har insett att jag ska träna för mitt välbefinnande och inteför min vikt. Trots allt är viktminskningen till 70-80 % beroende av vad manäter och dricker och till resterande del av träningen. Nej träna ska man göraför att må bra och orka med sitt jobb. Efter tre år med PT Emelie Mossberg, somjag tyvärr mister efter årsskiftet, har jag kommit fram till detta. Det har jaggjort under 2017. Tack Emelie för alla härliga träningspass. Jag kommer attsakna dig oerhört, men jag lovar att inte bryta min träningstrend. Trots alltså finns det så många positiva och inspirerande människor på vårt härliga gymSHE.

I linje med vår nya ambition att utforska nya länder och nya resmål reste vi till Malta en vecka i augusti. Det var en rabatterad resa och vi kom till det femstjärniga hotellet Radisson Blu Resort & Spa Golden Sands. Det var en fantastisk upplevelse och Malta är definitivt ett ställe som vi kommer att återvända till. Det var väldigt ovanligt för oss att bara åka iväg en vecka, men väldigt praktisk för jag behövde inte få dåligt samvete för jobbet.

I början av september åkte vi med personalen på planeringsdagar till underbara Mossbylund. Det blev mycket uppskattat och gav möjlighet till spabehandlingar. Det är alltid bra att åka iväg så här och att stärka gemenskapen i personalgruppen. Vi hade tur med vädret och jag passade på att ta en lång morgonpromenad längs den fantastiska stranden.

Så kom då den 9 september, valdagen. Resultatet innebar ”dödläge” mellan blocken och ännu i skrivande stund har det inte kommit till någon lösning när det gäller vem/vilka som ska styra Sverige. Något som naturligtvis inte är bra och något som vi inte är vana vid i Sverige. Jag har gjort mitt val och de flesta vet vad valet för mig är. Jag väljer det parti som står för människokärlek, miljötänk och samtidigt företagarvänlig politik – Centerpartiet. Jag har under året kämpat emot SD och dess bruna och konservativa ideologi. De som sympatiserar med SD säger ofta att de blir utsatta och mobbade. Kanske är det så, men så mycket hat och förakt som jag har mött på grund av mitt motstånd mot SD saknar motstycke. I mina ögon är det inte SD-anhängarna som är offren, de är angriparna. Jag kommer emellertid inte att sluta propagera mot SD och det som det partiet står för. Men det innebär inte att jag hatar någon som röstar på eller sympatiserar med SD. Jag har i grunden en ideologi som innebär att alla är lika mycket värda och jag hyser också i grunden en kärlek till alla mina medmänniskor, oavsett politisk åsikt, religion, etnicitet eller sexuell läggning. Jag ser människan bakom, inte vilka fack man vill stoppa in den personen i. Så klart finns det både god och onda människor, men jag tror faktiskt att i grunden finns det något gott i alla. Det gäller bara att locka fram det.

Den 12 september besökte Dalai Lama Malmö och jag och kollegan Diana hade förmånen att lyckas få biljetter till hans framträdande på Malmö Live. Det blev en fantastisk upplevelse med denne kloke man.

I september hämtade jag också min drömbil hos Hedin i Värnamo, en Mercedes A-klass 200. Bilen gjorde mig inte besviken även om ”fru Mercedes” gör mig galen när hon inte förstår skånska.

Vi var också på några fantastiska konserter under hösten med Tomas Ledin, Björn Skifs och från Broadway till Duvemåla. Fantastiska musikupplevelser var och en på sitt sätt. Ett liv utan musik är inte ett liv.

Den sista resan vi gjorde 2018 var resan till Egypten. För 16 år sedan hade vi beställt en resa till Egypten, men slutbesiktningen av huset på Madeira kom i vägen och fick avboka resan. Sedan kom revolutionen i Egypten 2011 och man kände sig inte så sugen på att åka dit. Nu slog vi till och det blev en resa som kommer att vara oförglömlig. Mer om resan kan ni läsa på resebloggen. Vår guide Hussein kom att bli inte bara en guide, utan också en vän.

Så är vi i slutet av 2018. Vi har haft alla barn och barnbarn samlade på juldagen och det blev en mysig och trevlig samvaro. Annelie är hemma i Sverige under fyra veckor och vi har bokat vår resa till Australien i maj 2019.

Sammantaget har 2018 varit ett mycket bra år och jag ser mer tillförsikt fram emot 2019.

GOTT NYTT ÅR alla vänner och bekanta. Jag önskar er alla er riktigt bra 2019.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229