PIERCINGAR BETYDER INTE "JAG SKA DÖDA DIG!!!"

Hej bloggisen!

Idag tänkte jag skriva ett litet inlägg om mina piercingar och deras betydelse, för väldigt många människor i världen verkar ha fått detta om bakfoten.

När jag är ute på stan eller bara går till skolan får jag SÅ himla många blickar, varenda dag. Alltså, ni förstår nog inte ens hur många (om ni inte har lika många piercingar som mig eller fler/sticker ut på något annat sätt det vill säga). De här blickarna är inte trevliga, men jag är turligt nog en sådan person som kan skratta bort dem. Allt på grund av hur jag ser ut, främst mina piercingar och töjningar. Detta vet jag för jag fick aldrig sådana blickar innan jag piercade mig och töjde öronen.

Ett exempel: Häromdagen åkte jag tåg hem från skolan. Satt och pratade med en vän. Jag tittade ut i tåget sådär som man gör ibland, bara kollar omgivningen liksom. Jag möts av en livrädd blick från en kvinna i sextioårsåldern som sitter några meter bort. Jag mötte hennes blick eftersom stirrande människor brukar titta bort då, men efter cirka 5 sekunders ögonkontakt tittade jag själv bort, väldigt förvirrad. Under tiden vi hade ögonkontakt hade kvinnan tryckt sig in mot väggen, spärrat upp både ögon och mun och hennes underläpp darrade. Hon såg bokstavligt talat livrädd ut. Jag själv tyckte ju inte att det var annat än komiskt och kunde inte hålla mig för skratt.

Ett annat exempel: Bara några dagar innan detta satt jag med två vänner och väntade på bussen, varav en av dem har töjda öron och septum som mig. En medelålders man gick förbi, tittade på både henne och mig från huvud ner till tårna flera gånger, och avslutade allt med ett fnys och flin som sa ungefär "Hahahah hur fan ser ni ut? Idioter!"

Jag möts av blickar som på något sätt är nedvärderande. Flera gånger varje dag. Jag förstår inte varför. Att alla människor är lika mycket värda är ett väldigt uppmärksammat ämne idag. Jag tror inte att någon av de som stirrar ut mig på något sätt hatar människor. Jag tror inte någon av dem skulle kalla sig rasister eller anti-feminister. Varför är inte piercingar okej? Varför får inte jag vara den jag vill?

Om någon klipper av sig håret eller färgar det i någon annorlunda färg, ändrar sin klädstil drastiskt eller börjar med smink på ett mer vågat vis är denne sedd som modig som vågar uttrycka sig. Det är inte ofta man möter någon som säger att man inte borde göra sådant, det vet jag själv för jag har gjort allt det där. Men när jag började pierca mig och främst töja öronen har jag mötts av så himla många personer som sagt "nej, men så kan du ju inte göra!", " det är inte snyggt!", "det där är fult!", "töj inte mer!", "pierca dig inte mer, det blir för mycket!" osv, osv, osv. Varför är inte jag sedd som modig som vågar se ut som jag vill? Piercingar är vad jag älskar och tycker är snyggt. Varför är det okej att säga att min töjda septumpiercing är ful och äcklig men inte att någons nya tröja ser riktigt hemsk ut?

Meningen med det här inlägget är att alla ni som inte tänkt på det tidigare ska göra det nu. Det är INTE OKEJ att säga till någon att deras piercingar/tatueringar etc. är fula. Det är något de själva valt att ha på sin kropp för att de tycker att det är vackert, precis som du valt att ha den där outiften på dig. Piercingar eller tatueringar betyder heller inte att personen är farlig. Du behöver inte undvika dem. Folk väljer ofta att stå på tåget istället för att sätta sig bredvid mig, för att jag ser så "farlig" ut. Så är det inte.

Jag har 24mm töjningar i öronen och 3.2mm töjd septum och en vertical labret i underläppen. Jag har tatueringar på min handled och mina tummar. Jag har haft en piercing i näsvingen, en i tungan och en smiley. Jag älskar allt och kommer aldrig ta ut dem på grund av att någon annan tycker att det är fult.

VÅGA VARA DIG SJÄLV!

Gillar

Kommentarer

linawwestin
,
You go girl, du rockar dina piercingar <3333
tja.hej
,
Asså åh jag älskar piercingar och töjningar, det är så jävla snyggt! 😍 tatueringar också för den delen! Skulle aldrig våga själv dock för jag tror inte jag skulle passa i det 😟
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw