Som den krävande människan som jag ibland kan vara, så frågade jag innan vi åkte till Barcelona ifall inte jag kunde få en dag som bara är min och all uppmärksamhet skulle vara tillgänglig till mig;). Så nu har vi infört en varsin födelsedag, och igår var det min.

Vaknade upp med spansk skönsång och jordgubbar och kaffe i sängen. Medan jag fick morna mig lite så fixade Alice och Matilda frukost. Baugetter, crossainter, Cava, choklad osvosv.

Från Born traskade vi mot en, för mig, okänd destination. Vi hamnade i Raval och MACBA aka moderna museet, som jag tidigare nämnt hade velat besöka, och det levererade upp till mina förväntningar!!

Hade på mig min mors gamla klänning dagen till ära.

Efter MACBA gick vi till Mun som är ett litet snabbmatshak i närheten som har riktigt goda piroger. Min favorit som alla borde testa var med chevre, honung och valnötter.

Vi avslutade dagen med att sätta oss på Hotel Majestics takterrass och tog några drinkar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Häromdagen när vi var på besök i Raval så gick vi till Flamingo vilket är en Secondhand där man väger kläderna för att få ut kostnaden. Det var fullt av kläder överallt, som att dom hade utnyttjat vartenda lilla hörn för att få plats med ett plagg. Lyckades komma hem med fyra plagg som jag tänkte visa framöver.

Stort tips iallafall.

Likes

Comments

Lördags kväll bestämde vi oss för att ta vårt pick&pack(bla falafel som blev till plättar) till Bunkers del Carmel och äta middag till solnedgången. Om jag minns rätt så bunkern ifrån ett inbördeskrig under tidigt 1900-tal, där tusentals människor bodde för att ta skydd. Det har nu renoverats upp och har blivit en heelt fantastiskt utsiktsplats med en 360° Barcelona-vy.


Efter att vi sett solnedgången så började vi dra hos hem till lägenheten för att göra drinkar och sedan vidare för att dansa på hotell W:s nattklubb Eclipse och efter det Shôko.

Likes

Comments

Imorse när jag gick på min morgonpromenad så gick jag in på en gata alldeles bredvid vår lägenhet som jag inte hade gått på tidigare. Och det visade sig vara ett supermysig cafe bara fem minuter in på den gatan, som låg lite undangömt. Vi drack Sangria, vilket var min första någonsin!! Det får en 3,5/5. Kanske inte riktigt min grej, fattar liksom inte riktigt kombon av rödvin och sötman av frukterna. Nu skrek Alice att jag underskattade drycken och att det är en KLAR 4,5/5.

Här lär jag iallafall spendera en del tid i framtiden.

Likes

Comments

@balkongen!!!!!!

Har invigt denna dag med att försöka få bukt på den klungan myror som jag hittat vid balkongsdörren. Har verkligen inte sett det innan och helt plötsligt så var det extremt mycket myror. Googlade på att man kunde salta myror för att dom ska dra sig undan, har ni något mer tips?

Väntar just nu på att Alice och Matilda ska komma hem så får vi se vad vi hittar på.

Likes

Comments

Började dagen med att facetimea med min älskade mor!!!!!!!!!!!:): innan jag for ut mot Catalunya för att fixa lite grejer. Dels en adepter så mina gamla sladdar till både datorn och mobilen ska kunna kopplas till datorn, och sen köpa min käraste Miss dior Eau de Parfum.

Det måste varit den varmaste dagen hittills, av alla våra jättemånga dagar vi har varit här dvs!!!!. Så när jag
mötte uppe Matilda och Alice för lunch så satte vi oss på en uteservering och beställde in vad vi trodde var(det stod hamburguesa vegan) en veganburgare. Det var en köttburgare och hann ta två tuggor innan jag insåg det, så jag hoppas innerligt att jag inte blir glaj i magen av detta. Men ska ej klaga då det var ett fint ställe och personalen var trevliga OCH inte alls mycket turister för att vara nära La Rambla. Synd bara att jag glömde namnet på stället haha

Likes

Comments

Igår spenderade vi första heldagen här i Barcelona. Efter att vi vaknat upp gick vi till närmaste bageri för att köpa kaffe och sen hem till lägenheten igen för att fixa frukost.

Här är vår ingång till vår trappuppgång. Tänkte skriva lite mer om vår lägenhet om några dagar.

Vi drog oss från lägenheten för att gå en sväng mot vattnet och se stranden. Vi fick tips om att gå längre ut på strandkanterna för att inte hamna i den största turist-fällan, men då vi inte hade stranden som fokus igår så ville vi bara se vad som försegick längst den mest centrala strandkanten.

Vi gick sedan vidare genom några mysiga kvarter tills vi kom upp till La Rambla. Dagen avslutades på en uteservering i El Born, där vi även bor. Hade för övrigt nice view medan jag sippade på mitt glas cava;)

aj tråden

Hade på mig mina nya solglasögon från Retrosuperfuture, skor från el Dante, kjol Beyond Retro och polo Weekday.


Idag har 8h på Apple Store då min dators batteri har lagt av. Så nu har jag precis kommit hem med en ny dator med ett spanskt tangentbord:) läste fyi tyska i skolan. Ånej märkte nu att den här datorn har någon USB-utag, så kan inte föra över fler bilder än dessa. gah måste alltså tillbaka dit imorgon också. Aja har ju verkligen inte brådska här.

Likes

Comments