Blöjtårta - hur man gör!

Hur man gör en blöjtårta
blöjor tårta
tårta till babyshower
Blöjtårta DIY
bjöjtårta

Det här året har inte bara jag fått barn utan också flera vänner vilket inneburit babyshowers! Jag tänkte visa hur jag gick tillväga när jag gjorde en blöjtårta till en av mina vänner!

Material:
- två stora paket blöjor (innehåller 70 st)
- sidenband ca 4 meter
- småsaker ex, napp, ansiktsmask, krämer etc
- topp--dekoration ex en nalle
- vitt presentsnöre
- cellofan

Såhär gör du:
- Börja med bottenplattan. Den sätter normen för hur bred tåran blir.
- Ta en trave blöjor och sprid traven lite så att de bildar en rad, alltså ligger lite omlott (så som man brukar lägga upp kakor på ett fat!)
- Börja snurra traven med blöjor som en spiral, så att de ser ut som en snäcka uppifrån. När du har ca 3-4 lager i spiralen sätter du ett paketsnöre runt om (som ett skärp) för att hålla ihop spiralen.
- Fortsätt sen med fler lager på spiralen, tills du har en så stor bottenplatta du önskar. Fäst med paketsnöre. Det kan vara ganska trixigt att få ihop den så ett par extra händer kan behövas.
- Snygga till så att det ser jämt ut
- Nu gör du på samma sätt, fast en mindre platta, som blir lager nr 2. Därefter gör du ytterligare en, fast lite mindre och sen den sista som blir toppen. Tårtan jag gjorde hade fyra lager men tre funkar också.
- Lägg plattorna på varandra och fäst småsakerna med paketsnöre. Fäst också topp-dekorationen med paketsnöre.
- Fäst sedan sidenband runt varje platta. Fäst det så att det döljer paketsnöret. Lägg extra tid på att få till fina rosetter.
- Tadaaa! Klar! Slå in tårtan i cellofan

Vilken blöjsort ska man välja? Jag tycker Libero Touch eller Newborn är bra. Men Pampers är också bra. Välj storlek 2 eftersom man använder dem längst. Storlek 1 kanske bäbis växer ur snabbt. Till tårtan på bilden gick det åt 1,5 paket blöjor, vilket blir ca 100 st.

Ha gärna ett färgtema. Min vän älskar lila och därför blev det en lila tårta!

Gillar

Kommentarer