Tog en förbjuden cheatday

Hej på er! Måste erkänna att jag tog en cheatday igår! Egentligen får jag absolut inte ta det, men det var verkligen inte planerat! När jag kom hem från jobbet ungefär vid halv elva, hade pappa och mamma gått och lagt sig. Diskmaskinen var igång, så de hade lämnat kvar grejer på köksbänken. Där stod en panna med sås, en sockerkaksform och en chipsskål. Asså förstår ni hur sugen man blir när man är vrålhungrig och känner alla dofter!? Jag försökte stå emot och åt massa grönsaker, sedan gick jag på sötpotatisen och till sist gjorde jag en stor portion gröt. Mitt intag hade redan då blivit mer än vad som står i kostschemat. Tänkte att jag bara skulle smaka lite på såsen, men kunde inte sluta, så åt massa slevar!

Snapade med en kompis som tränar på hög nivå och läser om kost och hälsa. Berättade att jag fuskat för jag fick dåligt samvete. Han sa att det faktiskt är bra att ta en cheatday ibland, det sätter fart på ämnesomsättningen. Äter man för lite, för länge kan kroppen ställa in sig i svältläge och sakta ner förbränningen. Efter det åt jag upp halva pappas chipspåse, halva dippsåsen och en sockerkaksbit. Gick sedan och lade mig, visste inte riktigt om jag skulle ha dåligt samvete eller inte, googlade på hur en cheatday påverkar kroppen. De flesta skrev att det kunde vara bra för psyket och motivationen att ta en cheatday ibland. Man får snabbare resultat om man avstår, men om man ser på det långsiktigt är det väldigt tråkigt att gå på ett strikt kostschema och det kan bli svårt att hålla motivationen uppe så länge. Om man äter bra 6/7 dagar så gör en cheatday inte speciellt mycket!

När jag vaknade kändes magen precis som vanligt och det bästa var att jag inte hade dåligt samvete! Blev istället ännu mer taggad på att fortsätta äta hälsosamt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229