Påskmiddag!

Hej på er! Igår vid fem, kom vi hem från vår roadtrip så det blev att byta om lite snabbt och sedan bege sig till mina kusiner vid halv sex för att fira lite påsk. (ett inlägg om våran roadtrip kommer imorgon!) Det är alltid så kul att fira med släkten, vi skojar, har väldigt intressanta samtalsämnen, sjunger, leker lekar och äter. Längtar alltid efter alla högtider då vi får träffas allihopa, det vill man inte missa!

En av de roligaste lekarna vi brukar köra är "up-yankees" som innebär att man har två lag som sitter mot varandra på ett långbord sedan har man en femkrona som de ena laget ska smuggla runt mellan varandra under bordet. När det andra laget säger "up-yankees" ska alla i laget kasta upp händerna på bordet och den som har femman i handen måste försöka få den att inte smälla i bordet. Därefter ska andra laget lyfta bort en hand i taget och försöka att inte lyfta upp den med femman under. Om femman blir kvar sist går den över till andra laget och så fortsätter man. Poäng får man varje gång man vinner över femkronan och varje gång man behåller femman inom laget.

Det roliga är när man ska gissa vart femma är för vissa har väldigt svårt att hålla pokerface och andra ser väldigt skyldiga ut även om det inte är de som gömmer femman. Det är ett jättebra tips om man vill hitta på något kul som alla kan vara med på!

Denna gången hade jag önskemål om att vi inte skulle ha den traditionella påskamaten som vi äter på alla andra högtider som jul och midsommar. Då pratar jag om ägghalvor, sill, potatis, jansson och allt de där som är standard. Min röst blev faktiskt hörd så det blev många nya, roliga rätter och det bästa av allt var RIBS! Så maten var toppen och till efterrätt blev det påskgodis, glass och påsktårta, kanske inte mina favoriter men åt supermycket ändå. Hoppas ni också fått en jättebrabra påsk! <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229