Komma i form

Hej på er! Nu börjar många bli stressade inför sommaren och känner att de måste komma i form. Tycker verkligen inte att det borde vara så, men även jag gör det. Känner mig blek och pluffsig. Något som dragit ner min självkänsla är att jag gick upp 8 kg i december som jag inte gått ner än, har inte gått ner ett enda kilo faktiskt. Om ni undrar hur jag gjorde för att gå upp så mycket på en månad så slutade jag träna och vissa dagar bytte jag ut all mat mot julgodis och kakor, kunde verkligen inte stoppa mig själv. Menar absolut inte att det är något fel att vara större utan menar att jag känner mig större än vad jag är van vid, kläderna sitter tajtare och är inte bekväm med min kropp. Innan var jag inte heller pinnsmal, men tycker om att ha lite kurvor så jag var nöjd med mig själv. Det är det jag vill komma tillbaka till, att vara nöjd och kunna fokusera på annat än min kropp.

Märkte även att jag var mycket piggare och gladare innan jag gick upp, dels berodde det nog på att jag rörde mig väldigt mycket, var ute och sprang väldigt ofta. Tänkte att om jag ändå ska duscha kan jag lika gärna springa en sväng så att jag blir riktigt svettig. I och med att jag tränade så mycket blev det också att jag ville äta hälsosamt. Kände att jag förstörde träningspasset lite om jag efteråt skulle äta massa kakor och choklad, men såklart unnade jag mig även det ibland. Tror en stor anledning till att jag kommit ur dessa vanor, är att det varit mörkt och kallt väldigt länge. Att vara ute när det är kallt, blåser, snöar och är mörkt, är det värsta jag vet så springer inte över huvud taget på vintern.

Vill nu ta mig tillbaka till mina bra vanor och har redan börjat. Ska undvika sötsaker fram tills vi åker på semester den 20 juni. Valde det datumet eftersom jag kommer gå runt mycket i bikini och då vill man ju känna att man är bekväm med sin kropp. Tror dock att om jag lyckas ändra mina vanor fram tills dess, kommer jag vilja fortsätta med dem eftersom jag mår mycket bättre av att vara hälsosam. Med att inte äta sötsaker menar jag kakor, godis, glass, ostbågar, chips, m.m. Tycker det är lättast att radera sötsaker helt och hållet istället för att äta det i lagom mängd. Då behöver man inte ens fundera. Är i alla fall supertaggad på att ta tag i mig själv för vet att jag kommer må så bra av det! Vet dock inte varför jag skriver det här men kände för att lufta min hjärna lite. <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229