Indisk afton!

Hej på er! Igår kväll var jag och några vänner bjudna hem till Vindia på indisk afton. Vi har tjatat sååå mycket om att vi vill bli bjudna på indiskt, så vi var taggade till 100! När vi kom var det jättemysig stämning med indisk musik i bakgrunden och det doftade underbart! Smygfotade lite under tiden Vindias mamma förberedde maten och visst såg det gott ut!? Vindia hjälpte också till att fota vilket var supersnällt. Uppskattar jättemycket när folk bara tar min kamera och fotar för jag vill ju ha så mycket bilder som möjligt, men vill också vara social och umgås. Det är även roligt att man själv får vara med på lite bilder också!
Innan maten fick vi varsina stenar att sätta i pannan, alla blev så söta. Vi fick även indiska armband som var som hårda ringar och lite för små för oss, så jag och Maja började blöda när vi tryckte på dem över händerna. Vi ville ju självklart försöka bli så indiska som möjligt och ha dessa armband på oss, så det var bara att dra på sig dem och tvätta blodet!

Vindia hade förvarnat om att det var hungriga tjejer som skulle komma, så de hade gjort i ordning jättemycket mat! Ska försöka förklara lite vad vi fick äta, men det är indiska namn på allt så kan absolut inte namnen på dem. På bordet stod det i alla fall en skål med en mangosås, en med yoghurt ifall det skulle vara för starkt, en med några slags chips och en liten skål med mango som tydligen hade lagrats i flera år! Vi blev serverade nybakta bröd som man kunde gnida mot mangon för att få mer smak eller äta med istället för att använda kniv och gaffel. Det fanns tre olika grytor att välja mellan, två vegetariska och en med kyckling. Den ena vegetariska grytan var med blomkål och potatis, den andra var på någon ost. Tror de sa att det var haloumi, men är inte säker, mitt minne kan man inte lita på. Den sista grytan var gjord på kyckling och som tillbehör fick vi kokt ris och en stor sallad. Allt var otroligt gott! Lovar att jag fyllde på min tallrik minst fem gånger!

När det inte gick att trycka i mer mat gick vi till soffan och satte oss i en hög. Vindia målade oss med något som kallas mehndi, det var nästan som en hennatatuering och skulle sitta kvar i någon vecka. Kan inte påstå att det blev jättefint, såg mer ut som bajs hahah. Vi fick även smaka på indiskt godis och så visade hon lite indiska skor. Till sist blev vi bjudna på en kaka. Konsistensen var ungefär som en ost eller nästan som fudge. Den var väldigt söt men det är lite svårt att beskriva exakt vad den smakade, den smakade mycket vaniljsocker i alla fall. Först tyckte jag inte att den var speciellt god, men sedan tog jag en till och en till. Den blev bara godare och godare, när vi skulle hem hade vi ätit upp hela kakan.

Det blev en väldigt lyckad kväll och det var så roligt att vi fick komma! Det var väldigt kul att ha ett tema, så vi funderar på att fortsätta med det och att vi andra bjuder på exempelvis italienskt, grekiskt eller kanske thai nästa gång!

  • Event

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229