Gått skit med kostschemat!

Hej på er! Som jag skrev i senaste inlägget gick det inte speciellt bra med kostschemat förra veckan. Det började med att jag kom hem från jobbet och hade redan ätit allt jag skulle för den dagen. Mamma och pappa hade lagt sig och på bänken stod det kvar en stekpanna med massa sås i, en skål med chips och dipp. Skrev ett inlägg om detta, men kan påminna er om att det blev en riktig cheatday! Kvällen slutade med att jag åt flera slevar sås, sötpotatis, gröt, blomkål, chips, dipp och sockerkaka!

En eller två dagar efter detta blev jag sjuk, fick vara hemma från skolan flera dagar. Var rastlös eftersom jag inte orkade göra speciellt mycket och då har jag istället gått och småätit massor. Det har varit vanlig mat och mat från kostschemat, inga kakor eller liknande, så det är ju absolut ingen fara på det viset. Problemet är bara att jag ätit mycket mer än enligt kostschemat, så har haft lite ångest för jag kan inte sluta. Tog mig mod och skickade ett mejl om allt som hänt till min kostrådgivare, hoppades att hon skulle svara med något som skulle öka min motivation igen och det gjorde hon!

Hon sa att jag skulle vara lugn, att kroppen behöver mer mat för att kunna läka när man är sjuk. Antagligen är det därför jag inte kunnat hejda mig, för att kroppen faktiskt behövde ha mer mat. Hon sa att jag skulle ta det lugnt med träningen några dagar till och fokusera på att äta efter kostschemat igen. Hon sa också att det inte spelar någon roll om min resa tar 12 eller 16 veckor, det är viktigt att jag lyssnar på kroppen också!

Det kändes jättebra att läsa hennes mejl, så nu ska jag bara försöka komma tillbaka i mina rutiner igen!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229