Flamberade jordgubbar

Hej mina vänner! Det blir mycket inlägg om gårdagen, men det är för att vi oftast kommer hem så sent på kvällarna. Spanjorerna brukar äta och vara uppe mycket senare än oss svenskar plus att vi ligger en timme före Sverige, så alltså är klockan 8 här när den är 9 där hemma. Därför har det blivit att jag bloggar dagen efter, känns inte som någon idé att blogga mitt i natten liksom.

Igår var det mulet hela dagen. Hade hoppet om att det skulle spricka upp så smorde in mig med solskyddsfaktor 20, men solen ville inte komma fram helt. Solade i fyra och en halv timme utan att det hände speciellt mycket. Idag däremot köpte pappa en olja som jag smorde in mig med istället så nu har jag fått lite färg! Kommer förmodligen använda den resten av dagarna också så att det verkligen händer något!

När man ber pappa fota...

|| Halsband - Ginatricote || Skjorta - Lefties (köpt i Spanien) || Skjorts - Monki ||

På kvällen tog vi en promenad till restaurang Fernando som pappa fått tips om, de var tydligen kända för sina flamberade jordgubbar. Vi gick dit klockan 19 så det var vi och två personer till som hade kommit och slått sig ner. Som jag sa tidigare så äter Spanjorerna mycket senare än oss, men jag ville dit tidigt så att vi inte skulle missa The Golden Hour som är ungefär klockan 20 här. Det betyder att solen nästan har gått ner och då är ljuset mycket finare än på dagen. Bad först pappa att fota för det blir bra vinkel när han är lite längre, men han lyssnade inte på mig när jag förklarade hur han skulle göra. Fick byta ut honom mot mamma och då blev det bättre! Det värsta jag vet är när folk bara knappar massa bilder utan att koncentrera sig, då kvittar de om de tar 100 stycken för det kommer ändå inte bli någon bra. Det sliter också på kameran när man bara klickar utan kontroll så får ha en liten fotokurs för pappa tror jag!
Nästan all mat på Fernando var flamberad så det verkade vara lite av deras nisch. Beställde husets flamberade rödspättafilé och flamberade jordgubbar till efterrätt. Flamberingen gjorde de mitt i restaurangen så smygfotade lite. Maten var jättegod, fisken bara smälte i munnen och jag hittade absolut inga ben. Jordgubbarna var också väldigt goda, men hade gärna velat ha en kladdkaka till också, men det är bara för att jag älskar choklad så mycket, de flesta hade förmodligen blivit supernöjda!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229