Bästa receptet på gröt

Hej mina vänner! Kommer nu dela med mig av mitt bästa, lättaste och mest användbara recept, nämligen hur man gör havregrynsgröt fantastiskt gott. Äter gröt minst två gånger om dagen, vissa dagar lever jag bara på gröt. Försöker dock att hålla mig till max två gånger per dag eftersom den mest består av fibrer och man behöver ju även kolhydrater, protein, fett, vitaminer, m.m. Självklart kan man tillsätta saker som jordnötssmör, frön, nötter, frukt och bär för att få i sig fler näringsämnen men jag har hittat den perfekta blandningen för min smak så håller mig till den. Älskar kombinationen och har testat variera mig flera gånger men faller alltid tillbaka till det här receptet. Här kommer det:

1,5 dl havregryn/fiberberikade havregryn

5 dl vatten

0,5 tsk kanel/kardemumma

0,5 tsk salt

1 dl frysta hallon/blåbär

Gör såhär: Blanda havregryn, vatten och kanel/kardemumma i en kastrull. Koka upp och rör om så att det inte fastnar i botten. Låt puttra på svag värme i ca 3 min tills du får den konsistens du vill ha. Häll upp i en skål och blanda med de frysta bären så att de tinar och släpper ifrån sig sin saft. Klart!

Det bästa med gröt är ju att man kan variera det på hur många sätt som helst, det gäller bara att hitta det man själv tycker är gott. Hoppas ni kommer älska det lika mycket som jag! <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229