TILLBAKA TILL SOVIET UNIONEN

Godkväll finaste ni!

Nu är jag äntligen tillbaka på hotellet efter en lång och spännande dag på festivalen. Den här veckan fyller ryska parken VDNKH (som förr i tiden var en gigantisk utställning där Sovjet Unionen visade sina framgångar) 80 år, vilket innebär att det är en stor festival där under de kommande dagarna. Det finns många olika utställningar, shower, aktiviteter och föreställningar som man kan gå på under veckan.

Sist jag var på VDNKH var 2008 och oj vad saker och ting har förändrats här! Numera är det en stor park med flertals museum, underhållningscenter, matställen och attraktioner dit människor kommer för att umgås med varandra och ha det trevligt. Allt i parken har blivit renoverat, flera nya caféer har öppnats, det finns blommor överallt, man kan hyra cyklar/sparkcyklar och det finns mycket mer underhållning - både för vuxna och barn.

Vi kom till parken vid 13 tiden och började med att leta upp en food court som bestod av små hus som sålde mat från olika länder. Efter två rundor runt hela food courten bestämde vi oss äntligen för rysk och mexikansk mat. Jag och lillebrorsan åt varsin burito och mamma åt shaslik (rysk grill). Sedan tog vi en liten fikapaus och drack lite kaffe.

Maten är otroligt billig här i Ryssland, man kan lugnt äta en ordentlig måltid för 30-50 kronor. Så är man mat intresserad är detta ett bra land att resa till - god mat och bra pris!

Efter maten gick vi till ett underhållningscenter med gamla spelautomater från Sovjet Unionen. Man köper en inträdesbiljett för cirka 60 kronor och får med massa mynt som man kan stoppa in i automaterna för att spela. Stället är ganska stor och vi var där och spelade i cirka 2 timmar idag - sååå kul! I några spelautomater kunde man tävla mot varandra och andra körde man själv. Mina favoritspel var Snake, skjutbanan och fotboll bordspelet.

Jag älskade stämningen här inne eftersom att alla människor var på bra humör och hade kul. Min mamma levde ju i Sovjet Unionen under den tiden när det fanns, så det var en riktig nostalgi-trip för henne eftersom att sånna spelautomater var ganska vanliga då. Önskar att det skulle finnas något liknande i Sverige dit man bara kan gå, spela med varandra och ha roligt (inte internet-café då). Om det finns, får ni gärna tipsa mig i kommentarerna! :)

Gillar