BRY DIG INTE OM ANDRA

Jag har själv länge brytt mig om vad andra personer tycker om mig, vilket i sin tur ledde till att jag inte riktigt kunde vara mig själv. ”Kan jag verkligen ha på mig det där? Kommer de att tycka om mig? Tänk om de inte gillar mig?” - var saker som jag kunde gå runt och tänka på dagligen när jag gick till skolan, träningen, jobbet och fester.

Jag kände alltid pressen att inte göra dåligt ifrån mig, att ha det där prestige jobbet (trots att jag inte tyckte om det), att tona ner mig själv för att inte sticka ut för mycket både när det gällde utseende och personlighet, att vara tyst en extra gång istället för att säga min åsikt osv. Tills jag inte längre kände igen mig själv. Vem höll jag på att bli och vad hände med min personlighet egentligen? Är det verkligen värt att tona ner och ändra på sig själv för att folk ska tycka om en? Absolut inte.

Med detta menar jag såklart inte att man ska bli en egoist och strunta i alla andra människor. Det är klart man inte ska vara en asshole och göra otrevliga saker bara för att. Jag menar att man inte ska låta rädslan av andras åsikter ta över ens liv och stoppa en från att vara sig själv och följa sina drömmar. Ibland bryr man sig helt enkelt för mycket över vad ens vänner, familj, kollegor och även okända människor på internet ska tycka om en. Man kanske är rädd för att de ska skratta åt ens drömmar och tar därför aldrig klivet mot att förverkliga de.

  • Vill du färga håret blått? Kör!
  • Vill du hoppa av dina utbildning för att det inte känns bra? Gör det!
  • Vill du byta din karriär för att det är inget du brinner för? Gör det!
  • Vill du starta eget företag? Kör!

För helt ärligt, varför inte? Här nedan har jag skrivit ner 5 anledningar du inte ska bry sig om vad andra tycker:

1. Det är DITT liv. Först av allt, strunta i alla andras åsikter - det är ditt liv. De valen du gör här i livet borde vara för din skull och ingen annans. Vad som händer i ditt liv och hur du väljer att leva det borde faktiskt inte angå någon annan. Gör det DU tycker om här i livet och våga vara dig själv.

2. Du kommer aldrig göra alla nöjda ändå. Hur hårt du än försöker, kommer du aldrig kunna göra alla nöjda och få alla att tycka om dig ändå. Det kommer alltid att finnas kritiker oavsett det du gör. Titta bara på Angelina Jolie - hon är vacker, talangfull och donerar väldigt mycket till välgörenhet. Tycker alla om henne? Nope. Man hör knappt om hennes välgörenhet i media eftersom att alla fokuserar på skvaller istället. Så är det, get used to it.

3. Livet är för kort - följ dina drömmar. Tänk att vara 90 år gammal, ligga på sin dödsbädd och titta tillbaka på sitt liv. Vill man verkligen ligga där och ångra allt man inte har gjort för att man var för rädd över vad andra skulle tycka? Inga drömmar är för stora om du är beredd att jobba hårt, kom ihåg det.

4. Allt sitter i huvudet. Tro det eller ej, men de flesta människor du möter bryr sig faktiskt inte så mycket om dig som du kanske tror. De flesta individerna är faktiskt upptagna med att tänka på sig själva och sina egna liv. Du står alltså inte i rampljuset hos de hela tiden, so relax!

5. Fokusera på dig själv. Istället för att lägga din dyrbara tid och energi på att bry sig om andra, vad sägs om att fokusera på dig själv? Gör något du mår bra utav, prova något nytt, läs en bok, spendera tid med dina vänner och familj. Self-care and self-development are your friends.

6. So what? Även om det finns personer som inte tycker om dig eller tycker att du är konstig på något sätt - vad spelar det egentligen för roll? Jag är säker på att det finns personer som du själv inte tycker om vilket är helt okej. Man behöver inte gilla alla människor. Vissa gillar man ser, vissa gillar man mindre.

Gillar

Kommentarer

tildakarlsson
tildakarlsson,
Så inspirerande inlägg, tack!! <3nouw.com/tildakarlsson
Pia Widlund
Pia Widlund,
Viktigt att man bara gör saker för sin egen skull även om det lockar att vara andra till lags. Man vet ändå aldrig vad andra tycker och tänker om en, vare sig de säger något positivt eller negativt.www.piaw.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229