Header

Vi har alltid klippt vår häst, en gång per år. Det brukar vi göra i slutet på oktober när vinterpälsen satt sig. Normalt gör vi en halvklippning men i år gjorde jag något annorlunda. Jag klippte schackrutor! La ut en bild på klippningen på vår facebookgrupp och många tyckte det var roligt. Mamma tyckte dock inte det var roligt... Så tyvärr överlevde inte rutorna utan klipptes nästa dag, inte ens 24 timmar gamla blev de.

Rip!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har Alexandra skaffat en vagn så inlärningsprocessen har börjat på riktigt! Idag gick vi först och drog med linor bakom Billy när han hade selen på sig, sedan fäste vi ett däck bakom han fick dra och när han vant sig vid det satte jag mig på däcket och söndagsåkte lite:-))

Likes

Comments

Slutade skolan tidigt idag så jag och Alex drog ut på en uteritt, det var jättefint väder nu när det börjar bli höst ute. Blev dock vääldigt fotosugen!
Trodde Bonville skulle vara trött efter att ha både tävlat och gått lektion i helgen men när vi kom till galoppbacken började han gå sidvärts och ha sig iallafall haha.

Likes

Comments

Det finns både för- och nackdelar med Bonvilles uppmärksamhetsbehov. En nackdel är att han blir väldigt jobbig om han är själv. Om han är i boxen går han runt och ropar och om han står i gånget står han och skrapar med hovarna. En fördel istället är att han kan vara ganska gosig om han är på humör. Han kan stå med huvudet på ens axel och slappna av. Eller så är han jobbig ändå och står och biter i ens luva eller slickar en i håret.

Likes

Comments

Upplägget inför tävlingen i Åtvid blev inte det bästa. Han reds inte på över en vecka dagarna innan då han hade tappskor... Först tappade han ena framskon så vi missade en hopplektion. När den väl slogs på tappade han andra framskon två dagar senare. Den fick vi också på men två dagar efter det var det dags för helskoning vilket också gick ut över hopplektionen. Som tur var kunde Sara hålla en lektion för oss så vi hann genrepa på riktigt inför tävlingen och det gick ju bra till slut. Men nu hoppas vi att alla skor sitter kvar fram tills nästa skoning!

Likes

Comments

Igår var vi i Åtvidaberg, eller rättare sagt på Örsäterplan, och tävlade hoppning igen. Denna gång 0.90 bed. A och 1.00 A:0/A:0. Vi har många gånger tävlat på Åtvidabergs arrangemang men aldrig varit på Örsäterplan. Det är i princip två paddockar som ligger i skogen med lite mark runtikring. Tyckte det var ett bra ställe med undantag för att det hade regnat så det var väldigt blött eftersom de hade sand som underlag. Framhoppningen var värst, för förutom att det var stora vattenpölar över banan var det ridning i båda varven vilket irriterade Bonville vid nära möten när ryttare kom om båda sidor samt att det var svårt att ens komma fram till hinder utan att behöva avbryta för det kom ryttare. Så vi snålade med framhoppningen men det visade sig bara vara effektivt för han hade jättebra energi inne på banan, trots att jag tyckte han kändes lite tråkig på framridningen. Så första klassen nollade vi! Sedan blev det en paus, jag hoppade av, gick banan och kollade på några av de första ryttarna i nästa klass. Det var 22 startande och jag var nummer 18 vilket är till fördel då jag kan se hur det går för övriga och anpassa min ridning därefter. Vilket blev precis vad jag gjorde då det var väldigt få som dubbelnollade. Det var sex placerande i klassen och när jag red hade endast tre dubbelnollat, så oavsett om jag var långsam hade jag blivit placerad så länge jag dubbelnollade. Så jag red på säkerhet, inga omhoppningssvängar, bara hyfsat normalt. Men jag blev dubbelnollad på det och ingen efter mig dubbelnollade på det, så det slutade med en fjärdeplacering! Min första (avslutade)omhoppning samt placering i en hopptävling! Så vi fick rosett, plakett, anmälningsavgift tillbaka samt rida ärevarv såklart!
Jag är jättenöjd med Bonville, han var så lugn under hela tävlingsområdet men energisk när det väl behövdes på banan. Samt att han räddade mig när vi kom nära/stort på hinder. <3

Likes

Comments

På min födelsedag (18 år tjoho) åkte vi på tävling för första gången på fyra månader. En 90 bed. A på Vreta gymnasiet. Vi tog bara en klass eftersom det blivit lite av orutin att va iväg och hoppa. Vi fick en vägran av något oklar anledning på hinder nummer två men tror att hästen tyckte att ryttaren kanske trixade lite mycket. Av det fick vi fyra fel plus tre tidsfel till följd så totalt sju fel. Men okej resultat jag kan förbise eftersom det var första på länge.

Likes

Comments

I och med att Bonville i början av sommaren behandlades och tog det lugnt med igångsättning och allt vad det innebär samt att jag varit borta två gånger och ridningen legat lite lågt under sommaren. Känts som att vi tappat lite, han har regredierat lite i muskler och så vidare. Så vi har försökt komma igång igen genom massa lektioner!
Hopplektion med Ina har inte fåtts till mellan april-september, antingen har det varit för få intresserade eller så har inte hon kunnat/varit sjuk eller annat. Så istället har vi hoppat lite på egen hand eller så har Sara hjälpt oss. Vi har byggt lite på höjderna också, i september hoppade vi enkelhinder på både 110 och 120! I september när Ina kom tillbaka till Erikstad igen tyckte hon att det såg väldigt bra ut!
I dressyren har vi ridit för Inger några få gånger men också provat en ny tränare och det är Anette Solmell! Tycker hon varit väldigt bra, hon är pedagogisk och förklarar bra både utifrån häst- och ryttarperspektiv. Hon kommer på söndagar och Inger på måndagar nu för tiden vilket är lite synd men han får väl antingen gå varannan gång Inger/Solmell eller köra tvådagars dressyr. Han känns dock för tillfället inte redo att ta sig ut på dressyrbanorna än men det kommer snart tillbaka.

Likes

Comments

Utöver en vecka i Falsterbo var jag åter iväg från Bonville en vecka i somras när jag med tre kompisar åkte till Rhodos. Vi var där 9-16/8 och det var typ den bästa veckan i mitt liv. Vi har solat, badat, shoppat, ätit, åkt på utflykter, festat och allt därikring. Värt varenda krona spenderad och vi kollar nu på en resa till Ayia Napa istället, fast i samband med studentresa. Om det ens blir hälften så bra är jag nöjd!!

Likes

Comments