Recension Flixbus

Fakta om Flixbus


Är ett tyskt företag som samordnar busstrafik mellan städer i Europa. Det grundades 2013 och under 2015 började flixbus trafikera i Europa. I flertal länder i Europa bedrivs busstrafiken i samarbete med regionala små som medelstora bussbolag. De lokala bussparterna är ansvariga för den dagliga driften av linjerna. Det är flixbus som hanterar nätverksplaneringen, marknadsföring, prissättning, kvalitetssäkringen och kundservice. 2017 hade flixbus 200 000 dagliga förbindelser i 26 länder.

Vad lovar dom ha på sina bussar:

Det ska finnas wifi som ska se till att du som resenär kan luta dig tillbaka och njuta

Benutrymme och det ska vara gott om det. Bekväma säten som är fällbara.

Platsreservation ska vara en möjlighet.

Laddutag ska finnas i närheten av din plats.

Toaletter ska finnas på bussen.

Bagageutrymme under bussen.

Priser är mellan 79-129 utan att ha bokat plats. Detta är snäckan mellan Göteborg- Jönköping.


Mina recensioner och åsikter

Jag har haft en del resor till och från Jönköping med detta bolaget. Jag ska gå igenom alla punkter och säga min åsikt både bra och dåligt.

Wifi: Det ska finnas wifi vilket det gör. Dock är det segt vilket kan vara jobbigt. Men visst det kan vara förståligt att det är segt när det är flera personer. Men i min åsikt tycker jag att man ska ha bättre wifi på resor som dessa.

Benutrymme: Dom lovar bra benutrymme och bekväma säten. Det kan jag dock inte säga att det är. Jag är inte lång och jag får knappt plats att stäcka på mina ben. Där ska jag även få plats med en väska. Samtidigt som jag ibland ska samsas om utrymmet med en annan bredvid mig.

Platsreservation: Ja det går att boka en specifik plats för 15 kr. Dock vet man inte om man får någon bredvid sig eller inte.

Laddutag: Det finns i närheten av platsen. Olika på varje buss var den är placerad. Ibland är det två usb kontakter för varje dubbelsäte. Då är den placerad framför sig. Ibland har det varit usb kontakt i taket då har det varit lätt att nå från sittande position. Då är det två usb per dubbelsäte. I andra fall finns det uttag i taket. Då är det två uttag per två dubbelsäten. Sen är det svårt att nå den från sittande position. Kan även vara jobbigt om man är fyra personer på två dubbelsäten som måste ladda.

Toaletter: Där har jag inget att säga om då jag bara vet att det finns. Jag har inte gått på dom då jag hatar busstoaletter.

Bagageutrymme: Det är inget jag har erfarenheter av då jag inta har extra väskor. Men vad jag har sett verkar det vara bra

Priser: Det beror på när man bokar men ibland kan man få en resa för 79 utan att bokat plats sen kan det tillkomma 15 kr om man bokar plats. Ibland kan det kosta 129 utan att ha bokat plats. Jag anser att det ibland kan vara höga priser för en 2 timmar resa till Jönköping.


Vad tycker jag om dom för övrigt?

Ibland är bussen sen nästan varje gång är den sen till där jag ska gå på. Sen kan den även vara sen in till Jönköping vilket kan vara irriterande. Eftersom en försening in till Jönköping kan leda till att jag och A missar tåget till Nässjö och då får vänta ca 30 min. Men ibland kan dom till och med vara tidiga in till Jönköping vilket är extremt skönt. För då får jag träffa A snabbare. För övrigt bra bolag med bra service. Oftast väldigt trevliga chaufförer.

#nouwinfluencer #resor #recension

Kontakt 

Instagram: Evelun0412                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                 Puss

  • Resor

Gillar

Kommentarer

Sarah
Sarah,
Jag har åkt med dom några ggr 😊
CheerSarah.devote.se
moiii
moiii,
Jag föredrar mer att åka tåg framför buss 😊
nouw.com/moiii
evelinalundin
evelinalundin,
Det är olika för min det
nouw.com/evelinalundin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229