Hörni, det är fredag!

Hörni det är fredag! Hur fort går inte dagarna nu? Jag kan inte förstå att i november blir lillkillen 6 månader. När jag tänker på det så går jag in i en liten chock kan jag säga.

Redan vid 10 i 8 tog jag och lillkillen på oss och gick ut på en morgonpromenad faktiskt. Det var jätte härligt att gå såpas tidigt. Vi mötte inte mer än två bilar på våran 40 minuters promenad och vi lyssnade på en och en annan fågel som sjöng för oss. Dock finns det ett litet problem när det gäller det här med att det blir kallare ute nu. När jag rör mig ute så panik kliar det på hela min kropp, mest på mina benen. Jag kan inte fatta vad det beror på. Jag klär på mig bra med kläder så det är inte att jag fryser, även när jag var mindre och hade termobyxor på mig så kliade det. Det är som att 100 getingar sticker mig 1000 gånger om..

Sambon beställde äppelpaj igår , så det var bara att ställa sig och göra en liten äppelpaj till honom. Den blev faktiskt himla god!


Pajdeg:
2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
100 g smör eller margarin

Fyllning:
4 äpplen (fasta, syrliga)
2 msk socker
1 msk kanel

Gör så här:
Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1x1 cm. Lägg dem i smord ugnssäker form (ca 24 cm i diameter). Strö över socker och kanel och blanda runt.

Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Bred ut degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, 25-30 min (beroende på ugn) tills den är gyllenbrun.

Kram Evelina

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,