Barnakuten..

Plötsligast kom den dagen jag aldrig ville skulle komma.. Vi spolar tillbaka tiden tills onsdagen, jag nämnde ju i ett inlägg att lillkillen hade kissat brunt och de på 1177 och BVC bad mig bara att tvätta och vädra , vilket jag också gjorde. Torsdagen verkade det hur bra som helst, inget brunt i kisset.

I fredags var det tillbaka.. Den stora klumpen i magen kom tillbaka fortare en kvickt, jag ringde igen men de sa bara att jag skulle avvakta över helgen. Han mådde bra annars, dock inte lika pigg, han sov ganska mycket den dagen. Så kommer lördagen. Jag byter blöja samt tar tempen som de bett mig göra, alltså hålla koll på hans temp. Något som var annorlunda nu var att han knappt kissat något under natten. Jag brukar alltid få byta minst 1 blöja under natten, men inte i natt. Han hade lite bruna fläckar som de tidigare dagarna så jag tvättade honom och satte på en ny blöja. Efter några timmar så la jag honom i sängen för att byta blöja men då var den nästan helt torr.. Det brukar vara dax att byta blöja efter varje amning, men här hade jag nog ammat honom 2-3 gånger .. något annat jag la märke till i blöjan var att det var bruna klumpar. Nu steg oron ännu mer och jag ringde 1177 med gråten i halsen. Bara tanken på att lillkillen kanske hade haft ont utan att vi lagt märke till det gjorde så ont i mig. De bad oss åka in till akuten med en gång.

När vi kom in i väntrummet så kändes kvarten vi väntade på att en sköterska skulle komma och hämta oss som en evighet.. När en sköterska äntligen kom för att hämta oss så kändes den lilla promenaden genom korridoren ännu längre. När vi äntligen kom fram till vårat rum så fick jag berätta allt som hade hänt och hon tog en liten titt på honom. ” Nä men allt ser bra ut med honom och eftersom hon inte värkar vilja kissa, så vi kan ta ett kissprov så får ni nog åka hem.” Jaha tänkte jag och frågade snabbt om jag kunde amma honom då han inte hade ätit på länge och så vi kanske kunde fånga lite kiss. Då svarade hon bara ja och gick där ifrån.

När han hade fått i sig lite mat så stod jag beredd med koppen hon hade ställt på sängen innan hon gick, och efter bara några minuter så kissar han. Jag ringde på klockan och de kom in en ny sköterska som tog koppen. Efter en halvtimme kom de tillbaka en ny sköterska och sa att det hade hittat blod i urinen och att de ville ta ett till kissprov. Jaha då var det bara att göra om processen. Tänk om inte jag hade sagt att jag ville amma honom, tänk om vi hade åkt med ovetandes att han hade blod i urinet.. När ytterligare en halvtimme hade gått så kom de in och sa att det hade hittat blod i det provet också så sa de att en läkare snart skulle komma för att prata med oss. Jag kommer inte ihåg hur långtid allting tog men vi var på akuten i 5 och en halv timme. En läkare kom in och sa att de ville gå in med en nål och ta ett prov från urinblåsan samt att de skulle ta lite prover på bland annat njurarna. Proverna på njurarna och saltet såg hur bra som helst ut, men när hon skulle ta prov från urinblåsan så hade han inget kiss där så då fick vi åka ändå åka hem utan någon antibiotika eller penselin.

Läkaren ville inte skriva ut något då hon inte visste helt säkert var det var för något men hon lovade att ringa mig så fort hon fick tillbaka kissproven de hade skickat iväg för odling. Så nu sitter jag här hemma och väntar och väntar på att hon ska ringa mig. Så fort telefonen lyser så hoppas jag på att det är hon. Men nej hon har inte ringt än, så vi vet fortfarande inte vad det är...

Kram Evelina

Gillar