Lördag den 27e januari gjorde jag och John iordning tacos på kvällen, vi satt i soffan och kollade på tv då jag sa till John lite på skämt "jag tar en portion till, för inatt kommer vi få åka in".

Vi gick i säng runt 12 tiden och vid 1 på natten lät det som att någon knackade två gånger i min mage, strax efter det gick vattnet..
Jag knuffade på John och sa "jag tror vattnet gick".. Och när jag sen ställde mig upp fattade jag att det verkligen va vattnet som gått.
Jag blev lite nervös och superglad på samma gång.
Jag hoppade in i duschen och John satt på toaletten bredvid och va supertaggad på att åka in till förlossningen direkt, haha!
Jag kände inget speciellt så efter duschen gick vi och la oss i sängen igen, ungefär efter en timme började det spänna i magen och jag tänkte "det är nog såhär mensvärk känns"
Ringde in till förlossningen och berättade att vattnet gått osv, och barnmorskan sa att vi var välkommen att komma in när vi kände för det.

Vid 04:30 blev värkarna lite värre och vi bestämde oss för att åka in. Vi hämtade BBväskan och åkte mot förlossningen i Hudik. Men först ett stopp på Statoil för att köpa lite gotta🍬

När vi kom in till förlossningen strax efter 5 på morgonen fick vi komma in till ett litet rum för att mäta mina värkar. Vi fick ett eget rum runt 7:30 då det blev bestämt att vi skulle bli inlagd och vi fick höra "nu kommer ni inte härifrån utan bebis"
Så sjukt att få höra den meningen.
Vid klockan 9 var jag öppen 4,5cm öppen och värkarna blev värre, jag försökte andas igenom varje värk men vid 11 tiden kände jag att jag måste få ryggbedövning!
Läkaren kom nästan direkt och gav mig epidural.
Efter det kollade barnmorskan igen hur öppen jag va, hoppsan... helt öppen!
11:51 började krystvärkarna, herrejävlar vilken smärta.. en smärta som absolut inte går att beskriva, men det kändes som att någon tänt eld på hela min smula haha!
12:09 föddes lilla Lova.. vilken känsla, vilken lättnad och vilken otrolig kärlek direkt när jag fick upp henne på bröstet.

Vi fikade och sedan fick jag duscha av mig innan vi blev flyttade till BB. Där sov vi en natt och allting såg bra ut så dagen efter fick vi åka hem!

Jag tycker att jag hade en otroligt bra förlossning som gick rätt snabbt, inga komplikationer efteråt och verkligen superduktiga & gulliga barnmorskor!
Den värsta och absolut bästa smärtan jag varit med om 🌸🍀

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tiden går så fort??

Lova blir idag tre veckor gammal, och veckorna går så fort även fast vi inte gör nånting alls känns det som.
John började jobba igen i måndags efter två veckor hemma med oss, så nu är vi ensam om dagarna..
Det vi gör om dagarna är ammar, sover och byter blöja👶🏻

ska försöka skriva ihop en förlossningsberättelse som jag kan slänga upp här ikväll kanske!
Jag själv älskar att läsa långa förlossningsberättelser men känns som att jag inte kommer kunna skriva något speciellt långt inlägg om det, då allt gick rätt snabbt!

Men som sagt, idag är det tre veckor sedan Lova föddes.. och hon är helt perfekt!💖

Likes

Comments

Ja precis så känns det..
att hela livet har varit i paus sedan Lova föddes.
Allt jag har gjort är att varit med henne, kollat på henne och luktat på henne. Verkligen en helt annan vardag nu sedan hon kom!

Har haft noll lust att skriva något här för det känns som att jag inte har något att skriva när jag bara sitter hemma med henne om dagarna..
Men jag har ju huuur mycket som helst att skriva, förlossningsberättelse, amningen, första veckorna osv. Så det kommer☺️

Likes

Comments

Satt och läste runt lite på familjeliv, som jag för övrigt gör ca tio gånger om dagen.. haha!
Där kom jag in på en tråd om hallonbladsté, ett té som ska vara bra att dricka i slutet av graviditeten.
Så förra veckan när jag var inne i stan med Stina kikade jag in på hälsokostbutiken och köpte två olika paket hallonbladsté.

Har druckit 1-2 koppar om dagen nu sedan dess och kan inte påstå att det är speciellt gott.. smakar lite som torkat gräs luktar!

Såhär står det om det på hemsidan, så vi får väl se om det ger någon effekt!🍃☕️

"Hallonbladste är ett enkelt och naturligt sätt att stödja din kropps förändringar under graviditeten. Det används inte för att starta en förlossning. Däremot ska det hjälpa till att stärka och förbereda livmodern under graviditeten och inför förlossningen och bidra till en snabbare läkning och mindre blödning efter förlossningen."

Likes

Comments

Som jag skrev i något tidigare inlägg så köpte vi ett hus som vi fick tillgång till i mitten på november.

Ett hus som va totalt orenoverat och otroligt fult & gammalt invändigt.. så nästan direkt när vi fick nycklarna till huset började vi riva tapeter, lister, innertak, kök, dörrar, garderober osv.
Sedan dess har det renoverats, just nu är det köket som ska sättas på plats och bli färdigt denna vecka!
Vardagsrum, barnrum och vårat sovrum är så gott som klart iallafall!
Här är två bilder på vårat sovrum före/efter🏡🌸

Likes

Comments

Gick in i vecka 40 igår och jag måste säga att från vecka 30 har tiden gått så fort??
Jag va rätt inställd på att sista veckorna skulle gå så himla sakta som alla säger, men tiden har bara rusat.
Jag har verkligen varit noll nervös inför förlossningen och nästan längtat efter att dagen ska komma för att få känna hur allting känns.
Nu när det (förhoppningsvis) är så himla nära har jag börjat tänkt på hur jävla ont det kommer göra, hur kommer jag reagera när värkarna sätter igång? Kommer vattnet gå när vi är hemma?
Ja, tusen tankar.

Jag har varken skrivit något förlossningsbrev eller tänkt på någon speciell bedövning, svårt att veta hur man vill ha det eller vad man förväntar sig när man aldrig gjort detta tidigare.
Vi tar det som det kommer helt enkelt.

Slänger in lite halvdåliga bilder på kulan här🤰🏻

Likes

Comments

Idag åkte jag in till stan för att möta upp Stina och lilla Olle. Vi har fikat, pratat om förlossningar och bestämt oss för att börja blogga.
Stina är min bästa vän och hon födde sin son för sex veckor sen, så hon har ju nyss gått igenom det som väntar mig. Vi har alltid sagt att vi skulle vilja ha barn ungefär samtidigt, och så blev det.. dock inte planerat!

Just nu sitter vi i soffan och kikar på tv och myser. Jag ska strax åka till Iggesund och få nyfixade naglar! Sedan är det bara raka benen och färga utväxten så är jag redo för förlossningen, haha!

Likes

Comments

23 maj 2017 gjorde jag ett gravidtest eftersom min mens inte kommit.. och det visade positivt, jag blev chockad och skickade en bild till John.
Han tyckte att jag skulle göra ett till test dagen efter, sagt och gjort så visade det också positivt.
Vi diskuterade inte speciellt mycket utan bestämde oss för att köra. Vi berättade för våra närmaste några veckor efter jag gjort testet, och gick ut med det officiellt efter ultraljudet där vi fick se att vi väntade en liten tjej.


Jag mådde väldigt illa och spydde nästan hela tiden de första 13 veckorna.. Annars så tycker jag att min graviditet varit rätt smärtfri. Ingen foglossning, inte speciellt ont i ryggen eller någon annan typ av smärta även fast jag gått upp ca 20kg.
Halsbränna har jag dock haft sedan dag 1, och blivit svullen i fötter och ben nu på slutet.
Så jag tycker att jag har haft en bra och smärtfri graviditet och månaderna har rullat på ganska fort faktiskt.

Likes

Comments

Då följer vi strömmen och skaffar blogg..
jag har blivit helt besatt av bloggar nu under min graviditet.. mammabloggar, förlossningsberättelser, gravidtid och bebisbilder.
Så jag kör igång jag också.

Jag heter Evelina och bor tillsammans med min pojkvän John i ett hus som vi renoverat sedan mitten av november och som ni läste här ovanför så är jag gravid.
Vi har bf 28/1 så det är förhoppningsvis bara 6 dagar kvar av min graviditet.
Så här på bloggen tänkte jag skriva lite om min graviditet, förlossningen, min vardag och det kommande mammalivet 🌸

Likes

Comments