Nu har jag varit hemma i nio dagar. Jag har hängt en hel del med kompisar och hittat på lite olika saker som att klättrat berg, åkt skridskor, vait på stranden, gjort stand up paddle-boarding och bara tagit det lugnt. Självklart fick jag blåmärken och skrapsår på ett av bergen, för vad är en utflykt för mig utan att göra mig illa haha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

De senaste veckorna har varit mist sagt väldigt händelserika. Den 19:e december satte jag mig på ett flyg till Kalifornien för att hälsa på min bästa vän Linnea, och oj vad roligt vi hade! De första dagarna åkte vi runt i närheten av Monterey där hon bor

Efter det åkte vi upp till Oregon och firade jul hos Linneas roommate Matts familj. Det var supermysigt och vi kände oss väldigt välkomna. Vi åkte till en av Matts kompisar och byggde pepparkakshus, gick ut, sköt gevär, gjorde upp eld och hade det lugnt och skönt.

Efter Oregon åkte vi tillbaka till Monterey och spenderade några dagar där. Bland annat åkte vi till Santa Cruz, gick på pedikyr och gick till ett hotell och åt av deras frukostbuffè.

Efter några dagar åkte vi vidare till södra Kalifornien. Där gick vi på Six Flags, sov en natt i Linneas bil på en Walmart parkering, gick på en hike i L.A. med Erica, gick ut på nyårsafton, åkte till Santa Monica och gick därifrån till Venice Beach och tillbaka, mötte upp Soph och åkte till Laguna Beach, Malibu och Huntington Beach, och sist men inte minst åkte vi till Universal Studios.

De sista dagarna spenderades på ett lugnt sätt i Monterey, och det var skönt att bara ta det lugnt efter så mycket bilåkande och att ha gjort saker i princip hela tiden, men en sista utgång blev det också.

Den sista dagen spenderades i San Fransisco innan det var dags att säga ett ledsamt hejdå på flygplatsen. Det är dock väldigt skönt att veta att ett nytt äventyr väntar runt hörnet då vi träffas nästa gång här i Australien och Linnea kommer till min graduation i Juni. Det ser jag väldigt mycket framemot nu!

Likes

Comments

Hejsan!

Nu var det nästan tre månader sedan jag uppdaterade sist, oops..

ÄNTLIGEN har jag fått sommarlov, jag har haft det i två veckor nu och jag njuter till fullo. Den här terminen i skolan har helt klart varit den svåraste, och de sista veckorna inför slutproven var kämpiga så ledigheten känns mer än välbehövlig.

Jag har hunnit med en del den senaste tiden, som till exempel varit på stranden, varit på en liten road trip med Sherry här i området, varit till Kondalilla waterfalls, varit till Brisbane två gånger (en gång med Rebecca, och en gång med Jeremy, Oliwia och Jack för att gå på Gallery of Modern Art), festat, kollat solnedgångar med vänner, varit till Paradise Caves, varit till Fairy Pools, ätit frukost med vänner, fyllt 21, jobbat och varit till Mt. Coolum.

Den lilla road trippen med Sherry

Kondalilla Waterfalls med Leonie

De två vändorna till Brisbane

Olika fester

Solnedgångar med vänner

Paradise Caves och Fairy Pools

Frukost med Jack och Brooke Frukost med Rebecca Frukost med Sam

Jobb och Mt. Coolum

Likes

Comments

Nu har vi snart gått sex veckor i skolan och allt rullar på. Det var väldigt lugnt med uppgifter i början av terminen, men nu kommer i stort sett allt på en gång..

För någon vecka sedan fick jag ett roligt brev där det stod att mina betyg är tillräckligt bra för att jag ska kunna gå med i Golden Key International Honour Society, vilket betyder att jag är bland top 15% studenter inom det jag pluggar. Har inte mycket mer än så att säga, tänkte bara slänga in ett kort inlägg om det :)

Likes

Comments

Nu har skolan börjat igen, och därmed börjar jag mitt sista år. Jag och Oliwia kom tillbaka hit till Australien den 15:e juli, men tyvärr kom inte vårt bagage.. Oliwia fick tillbaka sitt efter 4 dagar, men mitt kom inte förrän 12 (!!!) dagar senare. De första 12 dagarna spenderades med Oliwia och Emma som var här på besök från USA. Vi hade det superroligt med middagar, fester, utflykter, paddleboarding hemma hos mig, strandpromenader, och bara lugnt häng i Oliwias säng. Jag har även gått upp för Mt. Coolum med några kompisar. När Emma hade två dagar kvar här kom även Rebecca tillbaka och vi bestämde för att åka till Mt. Coolum igen. Under tiden Emma var här var det o-week och vecka ett i skolan, men jag gick inte på mina lektioner förrän vi lämnat Emma lämnade på flygplatsen på torsdagen. Efter att Emma åkt har jag varit i skolan, slagit några golfbollar på rangen, varit på en dagsutflykt på en båt med ett superhärlig gäng, och varit på trivia night. Kunde inte ha blivit en bättre start på den nya terminen! Betygen från förra terminen var mycket bättre än jag trodde att de skulle vara så nu är jag taggad på min näst sista termin :))

O-week fester

Paradise Caves i Noosa

Paddleboard hemma hos mig, måste säga att jag känner mig lyckligt lottad att ha en river som tomt hahah

Frukost med Oliwia, Emma och Ryan (En kompis till Emma som ska plugga här den här terminen)

Strandpromenad

Mt. Coolum

Tog upp min golfkarriär för en timme

Båtutflykten var grym!

Likes

Comments

Hejsan!

Under vinterlovet vi hade (som tog slut för fem veckor sedan) åkte jag hem till familjen och vännerna i Sverige. Det var tre mycket härliga veckor där jag bara tog det lugnt och kopplade bort allt som har med skolan att göra. Under tiden i Sverige firade jag midsommar, umgicks med familj och vänner, åt frukost inne i stan med mamma, åkte till Gröna Lund, hade finska släkten på besök för att fira mamma, och vi åkte till Island över en helg.

MIDSOMMAR

MAMMAS FÖDELSEDGSFIRANDE

FRUKOST MED MAMMA

ISLAND

Likes

Comments

Under de sista veckorna i skolan innan vi fick vinterlov ägnades 99% av min tid till skoluppgifter och att plugga inför slutproven. Det hände även lite roligare saker under de veckorna, jag fick en låt skriven till mig, jag köpte en ny playsuit, jag var på en avskedsfrukost följt av en heldag med paintball, jag spenderade en dag i Brisbane och jag hade plugg-date och middag med Rebecca. Jag har inte bilder från alla tillfällen, men lägger in några få :))

Likes

Comments

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev..

De senaste veckorna har bestått till mesta dels av skola, men även lite annat smått och gott. Det har varit en och annan födelsedagsfest, vi har haft en hemmafest, det har varit en volleyboll-turnering på Varsity, jag har haft sleepover med två kompisar, lekt med en kompis hundvalp, ätit supergoda frukostar, haft grillkvällar, jobbat, tränat, gått på härliga promenader, internetshoppat, varit på en Anzac Day uppvakande, varit och inomhus klättrat, och varit till IKEA. Tyvärr har jag inte bilder från allt jag har gjort, men jag slänger in de jag har.Vår hemmafest, en födelsedasgfest där temat var superheroes and supervillain, och en bild på mig och Linnéa påväg till en födelsedagsfest

Min roommates 21st birthday. Det var en grymt rolig dag/kväll då hennes familj från USA kom hit och hennes släktingar från andra ställen i Australien kom och vi år brunch. På kvällen hade de hyrt en båt som vi åkte runt med i tre timmar och all alkohol och mat hade de redan betalat för så det vara bara att ta för sig. Kvällen avslutades med en utgång.

En bild från volleybol-turneringen

Min kompis hundvalp

Yummy, Yummy in my tummy

En härlig promenad med Rebecca

Anzac Day

En bild från när jag var påväg till min bil på Uni

Likes

Comments

Hejsan! Nu har skolan dragit igång igen. Jag hade min första lektion igår, men den här första veckan är lugn. Sedan sist jag skrev har jag umgåtts med några familjevänner från Sverige som är här, vilket är superkul! Jag har även lärt mig åka skateboard och förra veckan var det o-week, vilket betyder FEST! Det var oerhört roligt och mycket nytt folk :) Annars har jag inte gjort så mycket mer än att umgåtts med kompisar och jobbat, mest bara tagit det lugnt inför skolstarten.Likes

Comments

Sedan jag kom tillbaka från resan har jag inte gjort supermycket. Jag har bland annat surfat, varit på IKEA, besökt ett dog and cat shelter, jobbat, och sist men inte minst... KÖPT EN BIL!! Jag låter bilderna tala för sig själva :)


Likes

Comments