Idag tränade jag för Lena och Kurre var helt fantastisk! Första gången vi hoppade något terränginspirerat, och han hoppade helt fantastisk. Så himla fin. Quattro fick sig en skritttur, i snön.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kurre var riktigt fin igår, vi jobbade mestadels med samling särskilt i galoppen. Det blev verkligen skillnad på formen när jag fick upp honom ordentligt på bakbenen, lille älsklingspållen. Han ger mig en sån fantastisk känsla!

Quattro jobbade jag i skritt i sommarhagen, tillslut blev det ganska bra.

Idag blir det promenad för båda.

Likes

Comments

Idag hopptränade jag Kurre för Lena, det gick både bra och dåligt. Vissa saker sätter vi bra, och andra behöver vi träna mer på. Jag valde att hoppa en låg bana, där jag red ordentligt och Kurris skötte sig fint.

Imorgon blir det dressyrträning för Rebecca, så kul!

Likes

Comments

I lördags var jag och tävlade Collin, det var våran debut tillsammans och så kul! Jag hoppade bara 90 bed A, Collin var så fin. Det var en hel del hästar på framhoppningen, så han blev väldigt stark men lugnade sig inne på banan igen. Collin tog mina förhållningar och hoppade fint, det slutade med noll fel och en blågul rosett!


Likes

Comments

Godmorgon!
Igår var jag ju som sagt och tränade för Rebecca, barbacka! Quattro var iallafall fin. Idag ska ponnysarna skritta tror jag, det är typ det enda sim går att göra här utan ridhus.

Likes

Comments

Igår var jag och markarbetade Kurris på Stora Wäsby, det gick både bra och dåligt. Men jag märkte tydligt vad vi behöver träna på, så jag längtar verkligen tills jag kan rida ordentligt här hemma igen.


Idag hoppade jag Collin för Lena, och jäklar vad fin han är! Jag kan förbättra mycket, men han lär mig så mycket. I helgen ska vi faktiskt göra debut på tävlingsbanan tillsammans, hoppar en 90-klass i Lurbo. Filmer från dagens träning finns på min Instagram: @eevelinacollin .


Imorgon ska jag rida för Rebecca, ska bli så kul att få träna lite dressyr.

Likes

Comments

Dressyr-kickoff på Ledingenäs✔
I helgen var jag på dressyr-kickoff på Ledingenäs, det var så kul och jag fick väldigt bra hjälp. I lördags red jag först Kurre för Rosanna, han var väldigt fin, och jag fick bra feedback på vad vi behöver träna på. Därefter red jag Quattro och han briljerade verkligen, jag fick träna väldigt mycket  på hans form. Jag är ju som sagt inte särskilt lång på mina ponnyer, så när Quattro blir hög i formen spänner jag armarna (ren reflex), det resulterar i att han i sin tur blir ännu högre formen. Så när jag gjorde som Rosanna sa blev det väldigt bra;).

Igår red jag Kurre för Gustaf Svalling. Gustaf var så bra att rida för, han kunde verkligen förmedla instruktionerna ordentligt. Jag fick så bra hjälp av honom och det var så roligt!

Quattro red jag ut på hemma. Idag ledde jag dem 45-50 minuter.

Likes

Comments

Igår var jag på dressyrträning för Rebecca med Kurre. Han var lite stel och behövde jogga fram längre än vad jag brukar eftersom att jag inte ridit ordentligt i alla gångarter sen i Mantorp. När Kurre väl hade fått jogga fram ordentligt fick jag jobba med lösgjordheten, välbehövligt! Särefter kunde vi börja jobba ordentligt med förvänd galopp. Kurre blev väldigt fin av det, sen avslutade vi med att jobba med samlad galopp. Han var så fin!

Idag ska båda ponnyer skrittas ut, det är bara det jag kan göra utan ridhus. Men i helgen blir det riktig dressyrtrimning, vi ska nämligen på dressyrhelg med klubben. Jag ska rida för Rosanna & Gustav Svalling. Så kul!

Likes

Comments

Det här med bett alltså, det finns en hel djungel, tredelade, tvådelade, raka, skänklar, utan skänklar, lösa ringar,  fasta ringar, tjockare , tunnare och massor av andra modeller och funktioner. Personligen anser jag att efter vad jag hört och sett att tvådelade bett kan "vika" sig upp i gomen på hästen, därför rider jag just nu mina hästar endast på tredelade och raka bett. Jag upplever att dem trivs med det.

Alla vill väl att sin häst ska må och ha det så bra som möjligt, det är svårt. Jag tycker också att grundridningen ska funka såpass bra att man inte behöver ta till ett skarpt bett, men jag vet att det inte alltid är möjligt eftersom att alla hästar är så extremt olika.

Mina hästar rids i princip bara på vanliga tränsbett och novabett. Jag alternerar mellan ett rakt och ett delat bett för att det är bättre för munnen. Jag rider också med olika nosgrimmor för att trycket inte ska vara på samma ställe hela tiden, givetvis spänner jag dem aldrig hårt. 


På dem träns som har achennosgrimma har jag aldrig nosrem på hemma, utan bara ibland på tävling.

Vad rider du med för bett? Varför? Kommentera gärna här nedanför.

Dessa bett rider jag på just nu, hästarna verkar trivas bra med dem.
Kom ihåg!
Jag är ingen expert på bett, det mesta har jag fått av egen erfarenhet och genom att titta på duktiga personer. Ta det med en liiiiten nypa salt ;).

Likes

Comments

Som rubriken lyder har jag väldigt mycket i skolan just nu,  därav ingen uppdatering alls. Men jag ska jobba på det. Idag ska jag på hoppträning för Lena,  har inte bestämt vilken ponny det blir än dock. Den ponny som inte hoppar idag får gå dressyr för Rebecca imorgon.

Vi hörs!

Likes

Comments