Jag skissade upp ett ansikte men två olika människor. Den högra sidan är en tjej som har kort hår, inget smink, en fluga och piercingar. Den vänstra sidan är det en kille med smink, långt hår och en choker som är en typ av halsband.

Normen i samhället är då att tjejer ska vara söta, gulliga, de ska ha långt hår vara "prinsess-liknande". Jag tycker det är helt fel. I samhället så känner de flesta tjejer jag känner att det måste sminka sig, att de måste se "bra" ut, även jag är såhär. Jag är såhär för jag vågar knappt gå utan smink, man blir inte accepterad utan de, folk tycker man är äcklig om man ser finnar, ögonbrynen måste ha fin form för man kan ju såklart inte ha buskiga ögonbryn. Men man måste ha ögonbryn annars är man ett freak.

Jag gjorde även piercingar på henne för enligt de äldre är det hemskt och man förstör ansiktet, det har dock blivit lite mer accepterande nu men inte helt, vissa får inte jobb pga det, vilket i vissa fall jag förstår men tycker det är hemskt om man vill typ bli polis.

Det korta håret tog jag med eftersom det också börjar bli accepterande men inte helt för man oftast brukar bli retad för det och anses vara för killar.

Gav tjejen också en fluga eftersom det är ett plagg/accessoar som anses vara för killar när de har kostym.


För killar är normen i samhället att de ska va maskulina de ska köra bilar, inte ha smink och ha kort hår. Detta tycker jag likadant som normen för tjejer, alltså helt fel. Därför har jag gett killen smink, väldigt mycket heh. Han har också långt hår eftersom bara tjejer får ha det men tycker att killar är precis lika fina i långt hår om inte finare.

Han har på sig en choker som är ett tight halsband eftersom enligt normen så är det ända smycket de kan ha är halskedja, möjligtvis ring.


Sist men inte minst färgerna, uppe i hörnen har jag satt ut vilken som är tjej och kille och dessa brukar målas blå för kille och rosa för tjej vilket jag inte tycker spelar någon roll ALLS. tycker att killar kan gilla rosa lika mycket som tjejer kan gilla grönt eller rött eller någon annan färg, för det är bara en får och alla är lika mycket värda. <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

När jag ser detta verk tänker jag på frihet, jag blir lite glad av den. Jag brukar tänka på frihet när jag ser fåglar och jag tänker också på att man måste uppmärksamma djuren, att de också lever. Jag vet inte riktigt om det är det hon vill få fram detta men jag börjar tänka lite på det eftersom jag ser fåglarna som frihet och björnen ett av de stora djuren som vi dödar och äter eller något annat. Denna konst ligger på en väldigt liten gata så inte många ser den vilket jag tycker är synd eftersom den är väldigt fin. Jag tror inte den har något större budskap så utan det var jag som tänkte lite fritt om det med djuren och kanske därför den ligger på en mindre gata.

Likes

Comments

Vi fick i uppgift att gå ut och ta kort med tre teman, ensamhet, gult och bänk.

- Ensamhet - Jag såg den där fågeln vi trädgårdsföreningen vara ensam och jag tänkte ta kort på den när den satt vid vattnet och var ensam men sen började den flyga iväg så jag tog kort samtidigt. Det första jag tänker när jag ser denna är frihet men när man tänker på ensamhet och kollar på denna förstår jag eftersom den flyger ju där ensam.

-Gult - Det var väldigt svårt att hitta något fint att ta kort på som är gult, hittade dock detta huset som är i trädgårdsföreningen. Min blick drar sig mycket åt det gula huset eftersom trädet är väldigt grått och slår igenom inprincip.

- Bänk - jag hittade ganska många bänkar men tyckte denna var finast som är vid centralen. jag tänkte inte så mycket utan tänkte mest att det va en bänk och hur man skulle få snyggast bild, dock hade vi inte jätte lång tid på oss så det va den bästa jag fick.

Likes

Comments

Vi jobbade med modernismen och då skulle man få en ism att jobba med. Man skulle ta ett gammalt arbete och göra om den till den ismen man fick och jag fick popkonst. Det första jag gjorde va att googla popkonst och se hur det såg ut. Jag tyckte det var väldigt färgglatt och jag tänkte mycket på serietidningar. Det jag såg mycket utav var den med fyra likadana bilder med olika färger av Andy Warhol, jag försökte göra på samma sätt fast med mitt respekt collage (finns även på bloggen). Det jag gjorde först var att mäta ut fyrkanterna sen skissa in Saturnus. Efter det valde jag vilka färger det skulle vara där och målade. Jag hoppade stjärnorna eftersom de verken jag sett på popkonst inte har så mycket detaljer. Jag blev nöjd med den men jag skulle nog velat ha starkare färger för att framhäva mer att det är popkonst. Jag tror jag skulle använt akrylfärg istället.

Likes

Comments

​Jag tycker hans konst är coolt och jag gillar det väldigt mycket för det han gör är för en god sak. Det är väldigt kreativt det han gjort och inte direkt något som man ser i vardagen direkt så det gör det ju också mer intressant och lockar mer människor. Samtidigt är det han gör inte lagligt för han söker aldrig tillstånd för att få sätta ut det, jag tycker det är modigt gjort efter som det är ju för att ändra samhället till något bättre och jag hade aldrig vågat sätta ut nån konst sådär. 

Det jag tycker är bra med detta är att folk börjar kanske tänka till vad det är han försöker visa, t.ex. det där trädet, han sa att han skulle ha en skyllt där det stod "när alla träd försvann tog två konstnärer trä från ett skjul och skapade ett nytt träd" vilket jag antar är att alla måste ta hand om jorden så detta inte blir verkligt. 

Det som är dåligt med detta är att det han gör är olagligt och detta kanske får kriminaliteten till att öka för att de andra också vill göra en god sak. Tycker han kan försöka göra något som är lagligt istället som man kan ta läran utav istället för att gå emot på det viset, vilket är det han vill men tycker det inte är bra. 

Enligt lagen har han ingen rätt till att göra det (förutom fågelholken som han faktiskt hittade ett kryphål till) men tycker själv om det gör samhället bättre så tycker jag det är okej, men då får ha ta konsekvenserna.

Likes

Comments

jag hade fått de tre orden, nervös, frukt och helbild. Det första jag tänkte på var själva helbilden, vilket jag gjorde att jag målade en frukt på ett väldigt litet bord. sen började jag med skuggningen för att få mer liv i det och sen för att få in det nervösa la jag till en vattendroppe.
jag tycker jag borde jobbat lite mer med skuggningen och inte va såå rädd för att göra fel. annars blev jag väldigt nöjd med äpplet.

Likes

Comments

​Vi gjorde collage med hjälp av svarta och vita papper som skulle ha temat respekt. 
Jag har gjort rymden för att det är så pass stort. Jag tycker att det är läskigt men väldigt fint. Planeten jag gjorde va Saturnus för den betyder mycket för mig. 

Likes

Comments