Evelina Effort

Hej på er,

Det var ett bra tag sen jag skrev ett inlägg här nu. Har haft fullt upp med träningar och min första skolvecka. Förra veckan var första riktiga veckan med riktiga lektioner, som jag tidigare nämnt så läser jag 5 olika kurser denna terminen. En mattekurs, en musikkurs, en affärsmiljöskurs, en engelskakurs och en historiakurs. Hittills har skolarbetet inte hunnit komma igång sa särskilt mycket, men eftersom att en av de kurserna jag har är online (min mattekurs), så har jag kunnat jobba i förväg ända in i novembers planering. Känns riktigt skönt att ha mycket av den kursen avklarad innan de andra drar igång ordentligt. Även fast vi inte har några läxor så har vi fortfarande de 8 obligatoriska timmarna i Study Hall per vecka. Det är där jag sitter just nu och försöker döda några timmar. Eftersom att vi inte har några uppgifter så använder jag mestadelen av tiden till att kolla pa Paradise Hotel, House of Cards och The Fall.

Förra veckan åkte laget på sin första tävling, men på grund av att orkanen Harvey gjorde så att vi inte hade någon tid att träna sa valde Coach att lämna lagets Freshmen hemma, utan att ens kvala. Hursomhelst så spelade laget superbra!! Andra dagen så sköt de -11 tillsammans. Totalt kom de tvåa och en sophomore i vart lag, Eva, vann faktiskt hela tävlingen individuellt.

Något helt nytt för mig här är den amerikanskan fotbollen. Gick på min första match någonsin förra veckan och förstod exakt ingenting. Men bara stämningen gjorde det till en rolig grej. Lamar vann med 72-6, så matchen var inte så särskilt spännande.

Vissa av er kanske vet att jag under en tid förra året hade väldigt stora ryggproblem, tyvärr började jag igår/idag känna av ryggen ganska mycket igen. Som tur är så har vi en sjukgymnast som jobbar med golflaget här på skolan som ska titta över det och ge mig en behandling imorgon innan vårt fyspass. Hoppas verkligen att vi kan hitta någon quick fix och att detta inte behöver gå för långt.

Idag har varit den första riktigt jobbiga dagen för mig rent hemlängtansmässigt. Den kom verkligen från ingenstans och har kännt mig låg hela dagen. Antar att alla som gör detta har sånna dagar, men ibland känner man sig riktigt ensam när man ar långt borta från nära och kära i Sverige.

Hoppas ni har det bra där hemma och tar hand om varandra, kramkram :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!!

En vecka har nog aldrig känts så långsam som denna. Orkanen är äntligen förbi och solen börjar kika fram, men konsekvenserna som Harvey lämnat efter sig är större än jag någonsin kunnat föreställa mig. Vattnet på skolan är förgiftat, vilket innebär att de har stängt ner hela campus och tvingat oss till att evakuera. Istället för att åka med resten av skolan till Austin (5 timmar bort) så valde jag och resten av golflaget att åka hem till Felicias familj som bor ca 10-15 minuter från Campus. Här har vi nu varit i 3 nätter och det finns mindre än ingenting att göra. Just nu så kollar jag på två olika serier, The Fall och House of Cards, båda är hur bra som helst men kan lugnt säga att man börjar bli lite trött på att stirra in i en skärm efter 4 dagar. Vi nåddes nyss av nyheten att det bara är onlinekurserna som kommer starta 5/9, resten börjar först 11/9. För mig innebär detta att jag bara kommer läsa Algebra första veckan, eftersom att detta är min enda onlinekurs. Nästa vecka börjar jag med US History, Music appreciation, Business Environment och English Composition. Tyvärr är den Business Environment den enda kursen som är kopplad till min major, Human Resource Management. Ville egentligen läsa Psykologi och Business Law, men eftersom att jag var så sent ute med registreringen så fanns det inga platser kvar.

I Beaumont är det just nu fullständigt kaos. På nyheterna hörde vi nyss hur reportern sa "Get out or die". Detta är verkligen ett exempel på att katastrofer tar fram det bästa och det värsta ur människor. Privatpersonen kommer med båtar för att rädda folk, andra ger husrum till de värst drabbade och mataffärer ger ut mat gratis. Dessvärre kickar vissas överlevnadsinstinkter in på ett våldsammare sätt, folk rånar, misshandlar och skjuter varandra för att själva överleva. De skjuter ner människor ombord på räddningsbåtarna för att kunna kapa dem och rädda sig själva och sin familj. Häromdagen var vi på mataffären för att köpa tillräckligt med mat för att kunna leva på i någon vecka fram över. Kön för att komma in till Walmart var ca 3 timmar lång och väl där inne fanns näst intill ingen mat. Vi lyckades tillslut hitta 6 paket ramennudlar och lite proteinbars, men det kan vi inte leva på nån längre tid.

Jag kan inte vänta tills vi får komma tillbaka till lite rutiner. När skolan väl kommer igång så kommer jag ha fysträning mellan 7:00-8:00 4 dagar i veckan, 5 timmar golfträning 5 dagar i veckan och såklart klasser mellan allt detta. Nu ska jag fortsätta titta på House of Cards i några timmar till innan det är dags för middag... Tyvärr är det så dagarna ser ut här just nu.

Ta hand om er så hörs vi snart!

Likes

Comments

Hej igen,

I Texas står det mesta stilla just nu på grund av översvämningar efter Harvey. Denna veckan är skolan inställd fram till femte september som det ser ut just nu. Enligt prognosen ska Harvey ut och vända, samt ta fart, över golfen och träffa oss ordentligt på tisdag/onsdag.

Mitt dorm verkar förvandlas mer och mer till ett zoo. Häromdagen vaknade jag av att min roommate Brooke skrek att det inte gick att spola i toaletten och ringde R/A som är ansvarig för vårt hus. När rörmockaren väl var där upptäckte han en orm som antagligen har tagit sig in tack vare översvämningarna.

Det tråkigaste med detta är helt klart att vi inte får träna någonting. Inget av skolans 3 gym är öppna och golfbanan verkar inte kunna vara spelbar på flera veckor. Vi hade egentligen behövt börja qualifying denna helgen, men det ser riktigt mörkt ut just nu.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hej igen,

Sen vi hördes senast har det varit fullt upp. Vi började de första två dagarna med international orientation, utan tvekan bland det tråkigaste jag gjort. Vi fick i princip bara sitta och lyssna på medelålders gubbar som uttryckte sin tacksamhet för att vi hade valt just denna skolan. Hörde ungefär samma tal 100 gånger om.

Har även hunnit registrera mig för klasser, kommer denna terminen läsa Algebra, Engelska, Amerikansk historia, Business Environment och Music Appreciation. Min major för de som inte vet är Human Resources Management, men eftersom att jag var så sen till registreringen så fanns det inga platser kvar på de klasserna som jag egentligen ville ta.

Efter det har tiden mest gått åt till att flytta in allt i rummet och träna. Har hunnit spela banan två gånger, den är riktigt fin men just nu är greenerna hålpipade och dressade så går lite trögt. I förrgår var nog sista träningen på någon vecka eftersom att Hurricane Harvey kom in över Beaumont igårkväll. Beräknas komma upp emot en meter regn, men som tur är har de sänkt allvarlighetsnivån på den. När Harvey kom in över Corpus Christi så var den en kategori 4, men är just nu nere på kategori 2. De flesta här tycker att det är väldigt konstigt när jag säger att jag nästan när lite taggad inför orkanen... Hoppades på kategori 4 haha. Nu har det övergått i tornadovarningar istället, vilket nästan känns ännu roligare.

Jag har dessutom hunnit fixa ett amerikanskt mobilnummer, så från och med nu når ni mig bara på +1 (409) 433 7695!!

Just nu sitter vi och väntar på fighten mellan McGregor och Mayweather. Jag vet lite för lite om boxning för att kunna vara intresserad på riktigt, men det är det enda alla pratar om så måste försöka sätta mig in i det nu.

Ta hand om er där hemma så hörs vi snart!!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Nu har jag varit på plats i skolan i 3 dagar och har redan hunnit skaffa mig nya husdjur. Behövde ersätta tomrummet efter mina hundar hemma i Sverige.

Såhär ser de ut. Är de inte söta? Stora som en knytnäve och älskar att sova vid fotänden av sängen och kittla dig under fötterna!!

Grät och skrek i omgångar när jag upptäckte dem imorse, det värsta är att de har vingar så de var supersvåra att fånga... efter två timmars jakt så fick vi dem. Antar att detta är något som man får vänja sig vid i Texas.

Annars är det bara bra med mig, 35 grader varmt och 100% luftfuktighet varje dag. Tydligen är det en storm på gång som ska hålla sig här i en vecka ungefär, vilket dessvärre innebär att vi får hålla oss inne och inte kan träna eller spela.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hej igen!

Nu har jag landat i Frankfurt och ska vara här i 1.45h innan nästa plan lyfter mot Houston. Första flygningen gick som förväntat väldigt bra och jag sov från sekunden vi lyfte tills sekunden vi landade. Planen är dock att försöka hålla mig vaken HELA VÄGEN till Houston för att slippa den värsta jetlagen... får se hur det går...

Ska försöka hitta något snabbt att äta nu innan det är dags att boarda nästa flyg.

Förresten, det kommer vara svårt att nå mig per telefon de kommande dagarna så om man vill nå mig är Facebook eller liknande det bästa alternativet. Bara fram tills jag fått min amerikanska telefon.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hejsan allesammans !

Efter många om och men har jag startat denna bloggen för att mina nära och kära hemma i Sverige ska kunna följa mitt äventyr på college i USA. Jag har alldeles nyss packat klart och inväntar nu en sista skaldjursmiddag med mamma och pappa innan jag lämnar Sverige imorgon.

För er som har missat detta så ska jag börja mitt freshman year of college nu i Beaumont, TX och även spela för Lamar University Women's Golf Team. Klockan 10.10 lyfter planet från Landvetter och 15 timmar senare landar jag i Houston där min Coach och en spanjorska i laget möter upp mig.

Vi hörs!


Likes

Comments