Hej, efter många om och men och tankar om att jag alltid skulle ha en klump i magen och va på dåligt humör hela tiden så blev det inte så.

Jag mår i detta nu, rent sagt så jävla bra. Hade en jättefin valborg med härliga vänner, det börjar bli varmt i Sverige, jag har fina kompisar och fina människor som uppvaktar mig varje dag.
Till alla er som verkligen mår skit så är det faktiskt sant att "efter regn kommer solsken". Vi kommer möta upp och nedgångar i resten av våra liv. Men vad man måste ta vara på varje gång man mår dåligt är att lära sig hantera det. Att lära sig hur man ska få sig själv att må bättre och att inte låta sitt humör gå ut på andra. Alltså en bra inställning. Alla kan bara man vill, vi måste bara inse våra styrkor och att alla kan. ALLA.

puss och kram från en glad tjej.
Bilderna är från min valborg.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är inte mycket som kan få mig på riktigt dåligt humör och verkligen sänka mig till botten. Men det som verkligen får det är killproblem.

Jag har alltid varit väldigt Confident och tänkt "synd för honom att han ej vill ha mig" "Hans förlust inte min"
Men ibland är det hur svårt som helst att tänka så. Ett ord kan får mig att brista ut.

Min mamma säger alltid till mig att om en kille dissar dig och han kommer tillbaka så ska du inte ta tillbaka honom utan att se han kämpa.

Jag är värd det som får mig att må bra. Om en kille då får mig att må dåligt genom att lämna mig av en icke relevant anledning så får han fan kämpa lite för att få tillbaka mig. Men det blir aldrig mitt tankesätt när jag väl hamnar i den situationen så blir det ej så.
Jag tror att det är så att en person oavsett vilken relation man har haft, som stått en nära, fått en att må bra och känna sig viktig. Är en person som man lättare tar tillbaka oavsett vad. Man kanske är lite svårare beroende på situationen, men ändå blir det så.

Det viktigt är bara att man väljer det som man vet kommer vara bäst för en själv. Så länge man gör det så spelar resten ingen roll.

​Bilden är på mig och en person som får mig att känna mig älskad och vitig, min bästavän.


Likes

Comments

Jag har alltid varit en aktiv person och har alltid tränat efter skolan och rört på mig. Men jag gör inte det längre. Från att träna ca 4 gånger i veckan och passen var 2-3 h långa till att inte träna alls känns i både fysiskt och psykiskt. Jag tävlade i trupp gymnastik och var väldigt vältränad. Jag hade bra kondition och var stark. Men jag känner verkligen stressen till att börja träna med något igen för jag får typ panik haha. Jag har tappat så mycket muskler och kondition satt min kropp inte klarar av lika mycket längre. Sen äter jag mindre nu eftersom att jag inte tränar lika mycket vilket gör så att jag inte är lika fokuserad i skolan och är tröttare än vanligt.

Jag visste inte att det skulle göra sådan stor skillnad på att inte träna, men nu vet jag. Jag vet nu hur viktigt det faktiskt är att träna. Sen kan min kropp typ inte producera något fett satt jag har inte gått upp i vikt på det sättet och jag har aldrig kunnat gått upp i vikt även om jag försökt. När jag var liten åt jag hur mycket godis och sötsaker osv som helst för att gå upp i vikt men det ända som hände var att mina tänder blev förstörda och jag sov mycket.

Men jag ska ta små steg i taget till att ändra på detta. Jag har varit ute och sprungit idag vilket gick sådär eftersom att min kondition "suger" men det är bara att fortsätta. Så nu ska jag ändra på detta och må som förr igen.

​Bilden är ifrån när jag var på Mall of Scandinavia, 25 februari.

Likes

Comments

Det var ett tag sen nu, men det är för att jag inte mått så bra och har varit väldigt omotiverad till att göra saker. Men det orkade jag ej med längre så jag ändrade på det.

Ett nytt tankesätt låter väldigt filosofiskt men så är det nog inte. Jag är bara trött på att tänka som jag gjorde förut angående vissa saker.
Jag letade skit hos andra för att störa mig på det, jag klagade på mycket, jag deppade ihop och ville ha uppmärksamhet, jag "ville" må dåligt för att ha anledningar till att ej göra vissa saker och jag var orolig om vad andra tyckte om mig.

Alla dessa saker är såklart vanligt för en tonåring men jag tror att det försvinner när man inser att det inte håller om man är negativ och bryr sig om fel saker.

Från och med när jag börjad skita i småsaker i speciellt skolan och bara acceptera det och gå vidare, slutade sminka mig lika "mycket" för att JAG tyckte att det var obekvämt och inte letade skit hos andra och störde mig på det och kanske sa något elakt så har jag mått bättre, Jag mår mycket bättre av att faktiskt mognat mentalt. Att ha insett att man har ett beteende som är för dom i medelstadiet och utvecklats mentalt, var bra för MIG och jag kommer komma långt på att kunna inse att jag ibland gör och tänker fel och bara accepterar det, lär mig på mina misstag och går vidare.

Sen så kan jag ju inte vara så mogen för man får vara en bitch när man behöver ;) Men jag är en 16 årig tjej och behöver vara omogen när det sker vissa saker. Visst då?

Lite bilder från under tiden jag var "borta"

Likes

Comments

Mina föräldrar är skilda, dem har varit det ett ganska bra tag faktiskt. Sedan jag var 5-6 år kanske. För mig går det jätte bra, jag är glad att du skildes för att jag vet vilka konsekvenser som skulle kunna skett om dem var gifta än idag.

De ända dagarna som det är jobbigt att ha skilda föräldrar är över julens dagar. Tex så ska jag fira jul 4 gånger detta år. På julen så skulle jag hellre vilja att det var som förr, att både släkten på mammas sida och släkten på pappas sida ska fira julafton tillsammans. Men nu är det ej så. Nu när dem är skilda är det annorlunda. Jag firar en gång med mamma och hennes nya kille, en gång med släkten på mammas sida, en gång med släkten på pappas sida och sen en gång med pappa och hans fru. Men det är nytt ny.

Det är ingen ide att må dåligt över det eller grunna över att man saknar det gamla traditionerna, för det kan förändras. Det uppstår nya traditioner hela tiden. Som för mig tex att fira julafton 4 gånger istället för 1. Men man får bara acceptera det och göra det bästa av situationen. För man kan ej åka tillbaka i tiden och göra en förändring, man måste bara leva med förändringen.


Likes

Comments

Ni vet de där känslan man har i magen om man är osäker på något eller bara ångrar sig. Den har jag just nu.

Jag har den känslan för att jag är rädd om vad folk ska tycka om mig. Vad folk ska tycka om vad jag gör, vem jag är eller hur jag är. Det ska inte vara så.
En person ska inte behöva tänka så även om man gör det ändå. Det bara är så tror jag, att man är osäker ibland. MEN man ska inte behöva vara orolig om vad folk ska tycka om en. Sen tror jag att man oftast överdriver när man tänker tex "gud vad kommer alla andra tycka?" "tänk om folk tycker att jag är pinsam?" fast det inte är så. Man tror att när folk kollar på en så tänker dom något negativt om en. Man upplever saker värre än vad det är och det är kanske så en individ fungerar. Jag vet inte?

Det är dom personerna på inte bryr sig om vad andra tycker som kommer längst. Som skiter i om alla sprider saker om en eller snackar skit.
Men det är klart att man bryr sig, vem gör inte det? Men jag tror att man måste lära sig med tiden att inte bry sig om vad alla tycker om en hela tiden, vem vet hur det slutar? Såklart vill man ha många kompisar, många som vet vem man är och status. Men det kanske inte är det bästa även om man tror det. Jag tror dock att man hellre har en äkta vän än flera falska. Att ha en person som är äkta, så äkta att man bara behöver den personen och ingen annan. Kanske några man är med i skolan osv, men bara 1 eller kanske 2 som man fäster sig vid, öppnar upp sig för och har som stöd i alla lägen.

Man måste våga. Våga vara sig själv och göra vad man vill och verkligen försöka skita i alla blickar och i dom negativa tankar man tror att andra tänker om en.
Vem vet. Om man skiter i vad alla tycker och är hur man vill så kanske det leder till något, det kanske påverkar ens framtid. Men det vet man inte förens man slutat brytt sig och bara gått vidare.

"man ångrar bara det man inte gjorde"Likes

Comments

Jag har verkligen tröttnat på det här "för utmanande"
En tjej och även en kille kan inte vara för utmanade, tex en bikini som täcker exakt lika mycket av kroppen som bh och trosor MEN bh och trosor är inte okej att ta kort i eller visa sig i.

Jag fattar inte varför en tjej (speciellt) ska behöva anpassa sig efter att inte vara klädd för utmanande för man kan utsätta sig själv för sexuella övergrepp? Dom ända som ska anpassa sig efter något är männen och vissa kvinnor som inte ska tycka att det blir mer okej när en tjej har mindre kläder på sig, visar lite av den huden man föddes med eller visar upp sin älskade kropp. Det gör inte situationen mer okej att tex "men hon klädde sig för utmanande så jag våldtog henne"
En tjej klär sig inte mindre för att bli våldtagen? En tjej är inte lättklädd för att få nån äcklig främmande man (även VISSA kvinnor) att bli attraherad?
En tjej klär sig hur hon vill och gör hur hon vill gör sin egna skull. Hon sätter på sig en kortare kjol för att det är snyggt och ett u-ringat linne som visar mage för att det också är snyggt. Alla kanske inte tycker det men det är personen själv som bestämmer vad hon,han eller hen vill ha på sig.
Så snälla samhället kan vi sluta med denna förklaring och argument "det är för utmanande" för det är inte den med lite kläder som är felet, det är personen med det mentala felet, som är felet. Kan vi istället börja med dom logiska argumenten?
Tack för mig

Likes

Comments

Idag tänkte jag på det värsta, människans existens?
Just på denna jord så finns det liv (vad vetenskapen vet idag) det är så sjukt.
Jag tänker aldrig på det här, men kunde ej tänka på det mer för skulle spricka av panik!! Det är sjukt konstigt men även sjukt intressant :/

Tänker alldeles för mycket, nått kommer gå snett.

Selfie från igår, instagram: evelinabergqvist

Likes

Comments

Vem är jag egentligen?
Well, jag är 16 år, bor i Gävle och går 1 året på gymnasiet på linjen ekonomi. Jag är 171 cm lång och tränar just nu ingenting men har tävlat gymnastik i 2 år men har haft uppehåll sen innan sommaren. Mamma och pappa är skilda sen jag var typ 6 år, bor med mamma.
Nej, nej, nej... Vem är jag?

Jag är en tjej som uppfattar mig själv som ett problem barn och nedvärderar mig själv väldigt mycket. Men helt ärligt är jag typ som alla andra fast jag är jag och ingen annan. Jag vet inte själv hur jag är med dom rätta orden, jag kan inte riktigt avgöra det själv men jag har ganska bra självkänsla. Jag står upp för mig själv och låter verkligen inte någon annan trampa över mig som att jag vore en slags dörrmatta, fast det händer ibland. Jag yttrar mig ofta inte om mina åsikter med flera utan bara med nära, fast jag borde yttra mig mer för jag har myckeeet att säga om samhället, vissa personer och dagen. Men gör det inte, vill ej bli dömd. Det är inte så att jag inte vill bli dömd för mina åsikter eftersom jag får tycka vad jag vill utan att någon ska trakassera min åsikt men jag gör det inte bara.


Jag gillar väldigt mycket och fastnat lätt för personer, eller vad säger jag, killar. Jag tycker verkligen om att ta kort och uppdatera Instagram och det har jag gjort väldigt länge, det gillar jag. Jag gillar att festa, träffa en massa personer och bara dansa i flera timmar fast jag är inte fest kåt, jag bara gillar att göra det. Jag gillar att resa eller vadå gillar, jag ÄLSKAR att resa. Jag behöver inte åka på en solsemester till samma ställe varje år utan det jag vill göra är att upptäcka så många ställen som möjligt och göra så mycket som möjligt. Sen en resa som innehåller aktiviteter och att sola, det är perfekt! Jag har rest väldigt mycket och sätt mycket ställen så jag har fastnat för det. Att resa får mig att må såå bra, omg blir alldeles glad i hela kroppen!!!!!

Jag mår olika hela tiden, men just nu vet jag inte hur jag mår... allt är oklart :/


​Bilden är på mig och min tjejkompis Linnea, hon får mig att må bra. 

Likes

Comments

Höstlov, ledighet i 5 extra dagar. 5 extra dagar på sig att göra hur mycket som helst. Men jag har varit inne hela tiden förutom 1 gång. Det blir 4 dagar att göra lite vad som helst, men jag har inte gjort något. Vi har helgerna men dom har vi alltid i alla fall. Men av att inte göra något på hela veckan och även inte göra nått på en fredag, suger. Visst jag spelade lite spel med mamma och hennes pojkvän men att göra något för mig är att vara med kompisar.
Jag mår inte bra av att ta vara på ett lov. Att inte vara med någon på en fredagkväll är inte kul alls. Jag menar inte bara detta lov utan överhuvudtaget, att inte göra något när man har den möjligheten är inte kul alls. Även att missa saker är inte kul någonstans.
Om jag ska vara helt ärlig så blir jag stressad av att sitta hemma och inte göra något, även om jag är sjuk och inte får så vill jag ändå. Jag vill inte sova bort dagarna eller inte göra något alls, ibland behöver man det men hallå inte för ofta. Inte jag i alla fall. Sen eftersom att det är höst och dåligt, kallt och tråkigt väder så kan man inte vara ute men vad spelar det för roll? Man kan vara inomhus.

Jag tror att jag bara inte vill vara ensam, jag behöver inte vara med jätte många och härja men att bara vara med en person och bara "hänga" räcker. Jag är trött på att vara ensam men jag är fortfarande inte desperat av att ha ett förhållande eller vara med en kompis 24/7 men bara jag inte är ensam så ofta som jag är.

Jag vet inte, men har tänkt på det länge.

2 bilder från mitt "händelserika" lov

Likes

Comments