Allt ordnar sig tillslut!

Hej på er!

Ibland känner man sig så orolig, och många gånger även otillräcklig som mamma och förälder.

Jag skulle kunna göra vad som helst för mina barn - och jag är säker på att dom flesta av er föräldrar känner igen sig.


Men.. När man har ett barn med någon form av funktionshinder, i detta fall Autism och Språkstörning som min 13 åriga dotter Leona har så blir det extra svårt.

Hon mår dåligt ibland och har under det året som gått mått så dåligt att hon förra hösten gjorde ett självmordsförsök endast 12 år gammal.

Jag har gråtit, anklagat mig själv, undrat varför jag som mamma inte räcker till, Vad gör jag för fel?

Efter att ha gått hos en psykolog under våren för att bearbeta alla dessa känslor så kom jag fram till att jag faktiskt gjort allt jag kan, och att mina känslor gentemot hela situationen faktiskt var normala.

När Leona signalerade häromdagen att självskadebeteendet var tillbaka så föll alla känslor över mig igen som ett vattenfall.

Dom känselspröt som jag tidigare hade utfällda 24 timmar av dygnet och nu sakta åter börjat att fälla ner ställde sig rakt upp i givakt direkt. Mina tankar snurrade och min hjärna förberedde sig mentalt för ännu en tuff tid full med affekt från Leonas håll.

Så jag skrev här öppet i bloggen - bad om hjälp att finna andra föräldrar i min situation. Här handlar det inte om att "ensam är stark" utan snarare tvärtom. Man behöver omge sig med människor som förstår - som går igenom och upplever detta dagligen.

Jag fick då tips om en grupp på facebook och ägnade hela kvällen igår med att läsa och skriva samt svara på inlägg.

Så tusen tack till dig som skrev på min blogg och tipsade mig om denna grupp!

Sänder dig en stor kram <3(Jag och Leona i somras i Söderköping, på min 31 årsdag)

I dag så började dagen lugnt, jag åkte till gymmet och där har jag som fredagstradition att bada bubbelpool och bada ångbastu efteråt. Lite som en belöning för veckans slit. Jag började för 4 veckor sedan på ett nytt gym som heter x force här i Linköping. Det ligger närmare vårat nya jobb och har ett riktigt stort utbud.

Jag har på grund av stress, mycket jobb och annat inte kunnat träna ordentligt på nästan 2 år - vilket resulterade i en tråkig viktuppgång.

Men jag sade till mig själv att nu får det vara nog! Jag måste sätta mig själv först - för mår inte jag bra, så går det ut över dom närmaste i familjen, och det vill jag verkligen inte!

Så nu efter 4 veckors slit med träning 4 gånger i veckan börjar jag så sakta att märka en gnutta skillnad.

Jag har tidigare tränat aktivt under många år och vet att vågen ska man absolut inte titta på - så istället jämför jag med kläder som har blivit eller varit för små. Och denna veckan kom jag i 2 klänningar som jag inte tidigare har fått på mig :)


Efter gymmet åkte jag till lokalen och paketerade ett par ordrar. Det är så himla roligt när det kommer in ordrar och jag fullkomligt älskar att packa dom :) Så beställer ni från www.viridieco.se så lovar jag att produkterna är handgjorda av mig, och paketet är omsorgsfullt paketerat av mig :)

Det är min terapi - att få vara bland hudvårdsprodukterna.

Många målar tavlor, rider ut i skogen eller går långa promenader - men min terapi är mitt arbete.

Jag kan sitta i timmar med produktutvecking eller skissa på nya kartonger till kommande produkter.


När jag hade varit på jobbet en kort sväng så åkte jag till stockholm och hämtade Leona.

Vi åkte hem till Bianca och Tova som precis hade slutat skolan. Barnen har spelat Ipad under kvällen och jag har slängt in ett par maskiner tvätt och plockat lite här och där.

I morgon kommer min pappa och hans sambo på besök. Barnen tycker det ska bli jättekul! Dom har inte träffat sin morfar sedan i julas.

Jag ska nog faktiskt gå och lägga mig nu för jag är riktigt trött.

Ta hand om er så hörs vi igen i morgon <3


Gillar

Kommentarer

elinblomberg
elinblomberg,
Du och Leona är så sjukt lika! Superfint kort på er ❤️
nouw.com/elinblomberg
EvelinaAndreasson
EvelinaAndreasson,
Åh tack - andra runtomkring säger att vi blir mer och mer lika 😊
nouw.com/evelinaandreasson
Sofijah
Sofijah,
Så vacker din dotter är, lik sin mor❤ Ett tips till dig finns där för henne och fråga henne hur hon mår men ger henne tid att berätta vad det är som tynger henne för att inte pressa henne, önskade att jag kunde hjälpa dig/er mer än vad jag kan! För jag själv har varit där, kram
nouw.com/sofijah