Låt oss spola tillbaka tiden nästan 5 år. Januari 2013. Jag hade precis fyllt 20 år. Hann gå en gång på systemet innan jag reste iväg. Själv. Hade hört att det var det enda sättet att se världen på och att uppleva det du själv faktiskt ville utan att komma i konflikt med eventuella resekamrater. Att du alltid kommer hitta vänner och att det kommer bli ett äventyr för resten av livet. Så 2013 satt jag på ett plan själv från Arlanda via Quatar via Bangkok och till sist Sydney. Det här tog över ett dygn och inkluderade en 12 timmars mellanlandning i Thailand. Mycket tid att vara ensam. Mycket tid att tänka. Mycket tid att vara nervös. Det här var innan jag blivit bekväm med att faktiskt spendera tid själv och njuta av det. Vilket jag först blev för cirka ett år sedan.


Sydney var nytt och stort. Men fram för allt var det spännande. Vänner kom snabbt även om saknaden hem var stor. Efter en vecka flytta jag in på ett hostel med två danskar. Vi bodde en natt på samma hostel. Hade kul men dem hade inte råd att bo där. Några dagar senare träffa jag dem ute och efter det satt vi ihop. Vi hitta lägenhet tillsammans som delades med 8 andra men den var mitt i Sydney. Fyra månader spendera jag sida vid sida med de här två.

Här i Blue Moutains. Det var påsk, inget var öppet så vi tog på äventyr.

Vi blev nära vänner. Bo tillsammans, jobba tillsammans och umgås tillsammans. Var svårt att skiljas från sina bästavänner efter nästan ett halvår. Så jag kom och besökte dem en gång om året. Så efter tre och ett halvt år skrev en av mina kompisar om en utbildning hon trodde skulle passa mig. Jag sökte in sent på reservansökning. Två veckor senare bodde jag i Danmark på hennes soffa. Jag fick beskedet i London och hade ingen möjlighet att hitta boende med så kort varsel. På en månad bodde jag på tre olika ställen men jag var nöjd att komma ifrån mitt kundtjänst jobb och göra något annat.

Hamnade på samma skola som min andra kompis inte hon som rekommenderade utbildningen. Kunde inte vara gladare över det den här människan är världensbästa. En lång mångårig historia. Men nu är jag här och har varit det över ett år.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Skolan börjar imorgon och jag ligger i sängen med feber. Kan inte riktigt missa imorgon heller pga studiebesök. Knaprar alvedon och ligger i sängen och går igenom gamla bilder. Dessa är från förra nyåret som vi spendera i Gdansk i Polen. Några fantastiska dagar med mina fantastiska tjejer. Polen var kallt men väldigt vackert och billigt. Drömmen vore ju ändå att resa jorden runt med de här två underbara kvinnorna.

Likes

Comments

Höstlovsveckan blev mest jobb. Skulle jobba tre dagar men kom in torsdag också för jag trivs väldigt bra på mitt jobb och vill hellre jobba än att sitt hemma en dag. Pengarna gör ju sitt också haha. Det är första gången i mitt liv jag faktiskt är 100% nöjd med mitt jobb. Jag känner verkligen att jag är en tillgång och att jag har något att säga till om. Att ens åsikt efterfrågas och värdesätts är en så otroligt skön känsla. Vill bara arbeta där inte gå tillbaka till skolan men har inte så långt kvar på utbildningen nu så är väl bara att göra det färdigt. Är väldigt nöjd med livet just nu och när jag tänker på skolan tänker jag på att kliva upp 05:00 och den långa resvägen. Min skola är inte heller så uppstyrd eller lärorik. Jag känner att jag lärt mig mer själv om teorier och liknande när jag behöver dem än jag har från lektionerna och det materialet vi läser. Det är inte bara mig som känner så på den här skolan men dem kommer undan med det för många som startar en utbildning vill ju gärna göra den färdig speciellt om den bara är två år.

Med att komma tillbaka till skolan känner jag mig mer förvirrad också om vart jag är på väg. Vill jag läsa vidare, vill jag bo kvar här, vill jag till Stockholm igen eller någon helt annanstans. Vad kommer jag jobba med osv.

I torsdags bjöd jag två av mina vänner på middag efter jobbet. Det var supertrevligt. Bjöd på prosecco och soppa min nya paradrätt haha. Är verkligen det jag bjuder folk på numera och lagar allt för ofta till mig själv också. Men jag tycker det är så gott så vad ska man göra. Igår var jag på date med han jag dejtar. Det var supermysigt som vanligt. Vi har väldigt roligt tillsammans. Idag skulle jag shoppa kläder var planen iallafall men jag hitta inget som jag ville ha. Typiskt när man tillåter sig själv att spendera pengar. Köpte snittblommor, ett läppstift och silverbalsam så var inte helt förjäves att gå runt i alla butiker. Letar efter en statment jacka så har sprungit runt i vintagebutiker och de vanliga butikerna men utan att hitta precis det jag vill ha. Letar även efter en sammetskofta med mönster. Har en i leopard eller är kanske mer en skjorta men jag använder den som kofta. Vill ha precis en sån men i annat mönster så jag inte går runt i samma så ofta. Men är verkligen förälskad i den skjortan som kommer från Ralph Lauren cirka 4 år sedan.


Dagens outfit. Mycket mönster ska det vara!

Likes

Comments

Jag har egentligen höstlov nu men jag jobbar på för vem vill inte tjäna lite extra pengar. Efter att ha regnat i flera veckor (känns det som iallafall) har det äntligen blivit såndant där perfekt soligt höstväder. Lagar soppa mest hela tiden för det passar årstiden så bra., köper färska blommor, tänder ljus och myser med vänner. Hur kan man inte älska hösten.

Sålde min första båttur den här veckan vilket inte säger så mycket kanske men jag arbetar med båtresor så det var superkul att göra ett bra jobb bara två dagar in i min anställning. Jag har praktiserat där så är inte helt ny men under min praktik har jag inte haft någon kundkontakt. I övrigt jobbar jag fortfarande mest grafiskt, facebook, instagram, nyhetsbrev precis som jag gjorde innan. Så fortfarande väldigt relevant till det jag studerar. Är väldigt glad för det här jobbet. Trivs med kollegorna, arbetsuppgifterna och det känns knappt som ett jobb utöver att tröttheten kommer över en.

Blev introducerad till den här fantastiska platsen. På taket av stadens största galleri har dem öppnat en takterrass men inte en liten restaurang terrass om man säger så.. Det är över hela taket och det är så vacker utsikt över hela Århus. Min lilla vackra stad.

Likes

Comments

Söndags chill på riktigt. Läser Veronica Maggios bok med tända ljus i sängen. En perfekt söndag i mina ögon och vädret är dessutom riktigt dåligt så inga skuldkänslor över att inte vara ute och ta en promenad eller liknande.

Min helg gick från att ha en lös plan till att bli en väldigt upptagen helg. På fredagen skulle jag och min vännina Merle dricka lite öl och champagne för att fira höstlov och att vi var klara med tentan. Det blev lite mer än förväntat. Kom hem 7:30 på morgonen, jag vet inte ens hur vi kunde komma hem så sent då baren stängde 5.... Men vi satt och snackade så kom det någon märklig kille som snackade i cirka två timmar tydligen... Men en kul kväll blev det.

Igår var jag med min klass vi åt pizza, dracck vin, spela spel och snacka. Vi blev bara 8 stycken tjejer men det var supertrevligt. Jag har inte hängt särskilt mycket med min klass förut men de är tydligen väldigt roliga människor. Det är kul att vi som klass också gör saker tillsammans för i de andra klasserna verkar det inte vara så.. Vi var på en klubb som spela jättebra musik som jag aldrig varit på förr. Perfekt dansmusik. En bra kväll!

Min nya favorti middag. Lagar det kanske lite för ofta numera men det är så gott och lätt. Rispapper, grönsaker, fyllning eventuellt marinerade räkor eller kyckling, soya och chilimayo. Jordnötssås är också fantastiskt gott till!

Likes

Comments

I weekenden som var så var jag på jobbresa tillsammans med min nya arbetsplats. Jag har praktiserat där i två månader men går nu över som deltidsanställd vid sidan av studierna. Inte nog med att jag kommer tjäna otroligt mycket mer än jag gör på mitt nuvarande studiejobb så fick jag dessutom följa med till England på "research resa". Vi seglade runt på engelska kanaler, drack öl, besökte några städer och åt god middagar som allt var betalt av företaget. Helt fantastiskt!
På hela resan spendera jag totalt 17 kr på en tandborste. Det var en otrolig upplevelse att åka båt och därav få se platser man aldrig skulle sett annars. Den engelska landsbyggden är otrolig vacker och definitivt värd ett besök! Mina arbetskamrater visade sig också vara ganska kul så det är ju en bonus.

Svanar är fruktansvärt svåra att fotografera. Har cirka 50 bilder på just den här svanen i min kamera för den rörde sig hela tiden.

Det här är George Michaels hus eller var hans hus. Om man gick runt till baksidan satt det flaggor, ljus, bilder, texter och mycket mer till minne av honom. Huset är fotat genom ett galler där det stod någon varningstext om farliga bakterier så jag tror inte att man skulle fota det men men.

Likes

Comments

Jag har bloggat en månad nu på danska. Jag väljer nu att byta till svenska för att även om jag faktiskt kan skriva på danska så blir det allt för generellt och inte jättebra.. Så från nu kommer jag att försöka blogga oftare och göra det bättre.

Jag heter Evelina och jag är 24 år gammal. För ett år sedan flytta jag från Stockholm till Danmark för att studera Branding och Marketing Managment på en skola med inriktning på mode och livsstil. Nu har jag precis avslutat en två månaders praktik på en resebyrå och ska tillbaka till skolan om en vecka.

Följ med i min vardag som dansk, det blir kul!

Likes

Comments

Min veninde har haft sin praktik ved Food Maker og i dag og i går lave dem en mad festival for unge mennesker. Vi gik derhen for support og det var virkelig super hyggeligt. Lærde en vild masse ting og fik en masse inspiration og gratis mad. 
Man kan jo virkelig mangle inspiration når man laver mad og specifikt når man kun laver mad til sig selv. Vil bare lave mad nu haha.

Likes

Comments

Var til Wun hundred event her i Århus i weekenden med min veninde. Super dejligt event og så meget smukt tøj som jeg ønsker jeg havde penge til.

Havde den her outfit.

Lidt billeder fra eventet. Elsker det tøj personelen har på sig dem i rød hvor det Won Hundred tekst på men dem går ikke at købe desværre uden blev lavet for fashion week til dem der arbejde.

Forelsked i den her jakke. Nogen give mig penge.

Også mange smukke skor!

Så tog vi i byen elskede den her neon sign på loulou hvor efterfesten for eventet var.

På torsdag skal jeg til England med arbejdet og hænge på en flodbåd skal blive meget sjovt.

Likes

Comments

Min store forelskelse i livet er virkelig Instagram. Bruger sindssygt meget af min tid på at kigge på billeder, redigere billeder og tage billeder. Min store forelskelse hahah.

Og lørdagens outfit. Elsker mine nye bukser fra monki for kun 250 kr!!

Likes

Comments