Joulu 2019

Joulu vietettiin aikalailla samalla tavalla, kuin viime vuonnakin. Joulupäivän vietimme Kuivaniemessä syöden hyvää ruokaa ja saunoen. Kuivaniemestä nappasimme lahjamme jo aikaisemmin ja avasimmene joulupäivän ja aaton välisenä yönä, muutaman jätimme sitten aattoillalle. Sain yöpaidan, villasukkia ja ihonhoitotuotteita, jotka oli aivan ihania.

Siellä meni oikeastaan koko päivä, ennen sitä kävimme Villen kanssa viime hetken ruokaostoksilla Prismassa ja ai että siellä oli väkeä! Tuntui ahdistavalta tehdä ostoksia, kun kauppa oli täynnä ja monet jäivät pieneen ihmiskasaan keskelle käytävää keskustelemaan joulusuunnitelmistaan. Pitää muistaa, etten enää käy päivää ennen joulua missään isossa kaupassa, vaan hyvissä ajoin.

Jouluaaton aamuna tein minulle ja Villelle riisipuuroa ensimmäistä kertaa ja yritin kattaa pöydän nätisti, laitoin leipää sun muuta tarjolle. Siinä syötiin ja katsottiin hetki televisiota, ennenkuin käytin Karan aamulenkillä. Myöhemmin vietin joulua äidin ja isän luona, sekä mummolassa. Niin kuin joka vuosi. Joimme äidin kanssa kahvit ja söin siinä äidin tekemiä leivoksia, sen jälkeen sai avata lahjat. Sain vanhemmiltani lahjakortin Prismaan, niin saimme ostettua tuplapeittoon täkkipussin, ihonhoitotuotteita, aivan ihanat harmaat paksut villasukat! Olin myös ennakkona saanut joululahjaksi talvikengät ja vaaleanpunaisen villapaidan. Lahjat olivat ihania ja tarpeellisia, kuten oikeastaan kaikki saamani lahjat.

Siitä sitten lähdettiin haudan kautta Paattioon syömään vähän lisää. Sieltä mukaan lähti mm. uusi hupullinen saunatakki, tekotakka, kalenteri ja lisää villasukkia. Kalenteria olinkin toivonut joululahjaksi, se on pakollinen asia minulle. Sieltä tietenkin ajettiin Pohjolankadun mummolaan, siellä ei enää paljon syötykään, jotain pientä ja sitten lisää kahvia. Sain korusetin, legginsit ja uuden muumimukin! Niitä on nyt jo kertynyt muutama, ehkä seuraavaksi pitäisi kerätä yhtä paljon muumilautasia.

Toivon hartaasti, että kaikilla oli hyvä joulu ja nähdään ensi vuonna vasta seuraavan kerran!

Tykkää-merkinnät