Atticus Finch, a lawyer in the Depression-era South, defends a black man against an undeserved rape charge, and his children against prejudice.

Den här filmen är verkligen inte för alla. Först för att den är svartvit (gjord 1962) sen för att den är ett väldigt segt drama. Men den är verkligen inte dålig för det, tvärtom så är den faktiskt ganska bra. Den hade varit bättre med lite mer bakgrunds historia om Atticus. Men men man får inte vara för kräsen. Den är iaf en mysig film med många lärdomar i och en bra handling. Allt från att leva som ensamstående, syskonkärlek till vad som är rätt och fel.
Perfekt film för en regnig slapp söndag då man vill krypa upp i soffan med en filt och något gott att tugga på.
En stark rekommendation på den!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Frank Griffin, an outlaw terrorizing the 1880s American West, hunts down Roy Goode, his partner turned enemy. Roy hides out at a ranch as Frank's chase leads him to La Belle, New Mexico - a town mysteriously made up entirely of women.

Alltså äntligen en serie med riktig girl power! Är så sjukt trött på alla filmer och serie då kvinnor ska vara så jävla veka och grina så fort någon dör. Eller hålla på att bråka om meningslösa saker. Men inte i den här serien. Kvinnor av stål som inte ger upp. Spännande och rättvis serie som inte blir tråkig. Starka kvinnliga karaktärer som skiter i vad andra tycker och gör som dom vill. Även om det är lite väl mycket fokus på männen ibland så väger allt annat upp.

Otroligt bra serie som jag varmt kan rekommendera. Det är en miniserie men den är verkligen värd att kolla på!

Likes

Comments

When a successful New York advertising executive suffers a great tragedy, he retreats from life. While his concerned friends try desperately to reconnect with him, he seeks answers from the universe by writing letters to Love, Time and Death. But it's not until his notes bring unexpected personal responses that he begins to understand how these constants interlock in a life fully lived, and how even the deepest loss can reveal moments of meaning and beauty.


En drama film som tidvis kan vara seg men ändå en väldigt fin film om kärlek och sorg. Även om den hade sina upp och nergångar och slog knut på sig själv så var slutet väldigt bra och gjorde filmen helt klart sevärd!

Likes

Comments

Den här filmen är något jag verkligen inte rekommenderar. Eller jo om du gillar att bli irriterad och skrika på människor så är det rätta filmen för dig.
Har sett trean och den va rätt så bra så tänkte att ettan borde väl vara lika bra om inte bättre. Gud va fel jag hade...
har inte ens sett klart filmen än när jag skriver det här.. så jävla dålig är den!
Vem i hela jävla helvete låter sitt idiot barn kunna säkerhetskoden som skyddar dom! Seriöst! Ungjäveln släpper in en helt okänd man i deras hus!!! Fan skjut ungen eller iaf uppfostra den bättre!!!!
Sen när det kommer folk och vill ha den okända mannen så gömmer ungjäveln honom! Jaa men offra hela din familj för någon okänd. Jag hoppas du dör en fruktansvärd död! Ungjävel! Idiot!

Likes

Comments

Jag blir verkligen sämre och sämre på de här med att blogga...
Kör på en bildbomb..
börjar med när vi va ett dygn i Katrineholm. Svärmor och hennes man bjöd på hotell och bilutställning. Fick ett rum med fönster in till toan... så låg man i sängen och den andra satt på toa så såg man varandra🙄 hur kan man ens komma på en sån sak...

Har varit på dop för fasters fina prins!
Varit i Sthlm och firat min födelsedag med familjen. Museum och god mat!

Studentfirande för j's lillebror.
Ute med arbetskollegor på krogen.
Midsommar med familjen och annat roligt under dagarna vi va där.
Och ännu mer festande med arbetskollegor
Juste har skaffat glasögon...

Som femårs present (japp vi var varit ihop i över fem år nu!) så fick jag välja vad vi skulle göra så hitta en Titanic utställning! Är man lite smått historienörd (kanske inte så lite) så tycker man att sånt är jätte roligt. Så jag gick runt helt fascinerad och njöt och j va inte lika road. Haha stackarn...

Sen har vi hunnit med besök till veterinären... dyrt med djur...
bio med j några gånger.
Och ännu ett besök hemma i Grisslehamn för att gå på min kära morfars begravning. Även spendera lite tid med familjen och kolla på när min bror spela fotboll.

Lite smått och gott på vad som hänt senaste tiden. Avslutar såklart med lite kattbilder!

Likes

Comments

Okej jag har verkligen varit dålig på att uppdatera....
Men nu är jag här iaf!
Så vi kör väl på en bildbomb från dom senaste månaderna.
Börjar med julen med familjen

Sen ett överrasknings besök av Elin någon dag innan nyår. Fick åka lite lastbil och skratta massa.

Sen har jag varit väldigt dålig på att ta foton... men har iaf några

Så måste jag dela med mig av en bild min bror skickade till mig. Fasters prins med sakerna han fick i julklapp av mig 😍 älskade lilla sötnos!

Likes

Comments

Äntligen görliga december. Pyntet är uppe och snön ligger på marken. Underbart!
Vi kör väl en liten update på vad som har hänt senaste tiden.
Åkte med min mor till en affär som heter fabriken för att julhandla lite. Hitta några snygga saker att ge bort.

Även hunnit med ett ordentligt kvällsmys med min andra hälft. Grönsaker och dipp, torkat renkött, rökt fläskfilé, jalapeno salami och chili ost. Mummms!

Julpyntat hela lägenheten. Tog några timmar men det var det värt! (Tre flyttkartonger fulla med julsaker)
Bjuder på lite bilder

Sen vart det upp till Stockholm och hälsa på kungen. Men han va inte där så fick nöja mig med julmarknad med familjen vid slottet istället ;)
Sen vart det ut och köpa med hela lafamilja.
Någon väldigt fin libanesisk restaurang. Riktigt gott!

Igår var jag o j uppe i Norrtälje för att fira extra jul med min mor och mina syskon+respektive+barn.
Sjukt god mat och riktigt trevligt!

Likes

Comments

“Livet är antingen ett djärvt äventyr eller ingenting alls.”
Helen Keller
ESTP personlighetstyper påverkar alltid sin omedelbara omgivning – det bästa sättet att få syn på dem på en fest är att leta efter vrivlet av människor som följer dem medans de rör sig från en grupp till en annan. ESTP personligheter älskar att vara i uppmärksamhetens centrum där de skattar och underhåller med en rättfram fast jordnärar humor. Om någon ber en person från publiken att komma upp på scenen kommer en ESTPare frivilligt erbjuda sig – eller möjligen anmäla en blyg vän som frivillig.

Teorier, abstrakta koncept och tunga diskussioner om globala problem och deras konsekvenser är inget som intresserar en ESTPare. ESTPare håller sina konversationer livfulla och intellegenta, och de gillar att prata om vad som är – eller ännu bättre, gå ut och göra det. ESTPare handlar först och tänker sedan och ordnar upp sina misstag på vägen, de utarbetar möjligheter och undantagsbestämmelser hellre än att sitta stilla.

MISSTA ALDRIG RÖRELSE FÖR HANDLING

ESTPare är den personlighetstyp med största sannolikhet att leva ett riskfyllt liv. De lever i nuet och dyker huvudstupa in i nya händelser – de befinner sig alltid i stormens öga. Människor med ESTP personlighetstypen uppskattar drama, passion och njutningar, inte för känslomässiga kickar utan för att det är stimulerande för deras logiska sinnen. De tvingas ta viktiga beslut baserade på faktisk, omedelbar verklighet i en process av snabb stimulus-respons.

Det betyder att skolor och andra väldigt organiserade miljöer är en utmaning för ESTPare. Det beror så klart inte på att de inte är smarta, och de kan i många fall prestera väl, problemet är att sättet de föreläser och lär ut på i en skola är alldeles för långt ifrån det praktiska sättet en ESTPare gillar att lära sig saker på. Det krävs mognad för att se den klassiska inlärningsprocessen som något viktigt, något som kan leda till mer exalterande möjligheter i framtiden.

En annan utmaning för ESTPare är att det är mer begripligt att använda sin egen moralkompass än någon annans. Regler är tillför att brytas. Detta är en uppfattning som få gymnasielärare eller företagsledare delar, vilket kan leda till att ESTP personligheter förtjänar ett visst rykte. Men om de minimerar sitt problemskapande, kanaliserar sin energi och fokuserar genom tråkigheterna, är en ESTPare någon att räkna med.

DE FLESTA LYSSNAR INTE TILLRÄCKLIGT NOGA

Med vad som förmodligen är det mest öppna och ofiltrerade synsättet bland de olika personlighetstyperna, har ESTPare en unik förmåga att upptäcka små förändringar. Oavsett om det gäller ett förändring i ett ansiktsuttryck, ny klädstil eller en ny vana, lyckas personer med denna personlighetstypen uppfatta dolda tankar och motiv där de flesta andra typerna inte kunnat uppfatta något över huvudtaget. ESTPare använder sina obeservationer omedelbart genom att kommentera på förändringarna eller ställa frågor, ofta utan att bry sig om andras känslor. ESTPare bör komma ihåg att alla inte vill offentliggöra sina hemligheter och beslut.

Ibland kan ESTPares omedelbara observationer och agerande vara precis vad som behövs, t.ex. i vissa företagsmiljöer men framför allt i nödsituationer.
Om en ESTPare inte ser sig för så kan de skapa problem, ta saker ett steg för långt, trampa ner känsligare personer eller glömma bort att ta hand om sin egen hälsa och säkerhet. De upptar endast fyra procent av befolkningen vilket är ett bra antal för att hålla liv i saker och ting och inte för många för att skapa en global kris.

ESTPare är fulla av glöd och energi, kombinerat med ett rationellt, fast ibland distraherat, sinne. Att de är inspirerande, övertygande och färglada gör dem till naturliga ledare som drar med sig alla längst den mindre använda vägen och väcker liv och upphetsning vart de än går. Att sammanfoga dessa egenskaperna till något konstruktiv och belönande är en ESTPares största utmaning.

Likes

Comments

Jag har verkligen inte uppdaterat ett skit om va jag gjort senaste månaderna så kör på en bildbomb.
Hade lite matparty på jobbet i slutet av augusti.
Sen hade vi arbetslags fest i mitten av september.

Blivit faster till fina Matteo som föddes den 5 oktober!

Varit på bilutställning och lite sånt

Även hunnit med en sväng till Östergötland till min bästevän ❤️

Så får vi inte glömma alla kattbilder!

Vi avslutar med en bild på j i väntan på mat

Likes

Comments

När man ännu en gång har sett klart en av dom bästa serierna någonsin så känns det lite tomt.

Men aja om några månader kan jag börja om på den igen. Vetefan hur många gånger jag sett den men säkert alldeles för många. Den är ju bra så.
Måste ju dela med mig av Blairs kommentarer!

Hur kan man inte älska henne?! Så klockren och iskall!

Likes

Comments