Trends I like

I forlængelse af indlægget om de trends, jeg ikke vil hoppe med på, tænkte jeg, at jeg ville lave et indlæg med de 2020/2021-modetrends, som jeg synes bedst om. Moden byder både på nyheder og gengangere fra tidligere sæsoner.

Billederne er fundet på PINTEREST.

Oversize suits med maskuline referencer: Den herreinspirerede trend er en meget minimalistisk og klassisk stil, der med et touch af maskulinitet giver det et mere cool udtryk. Oversize suits er inspireret af 90’ernes mode. I tidligere sæsoner har vi set suits med feminine detaljer, hvor nu er det jakkesæt stylet maskulint med skjorter og rullekraver. Gå efter mørke jakkesæt, brede bukser og en klassisk skjorte. For at bløde det maskuline op kan man style looket med en feminin taske og løst hår.

Det komfortable look: Denne trend er blevet en stor en del af modebillede i denne tid, og den er kommet for at blive. Mange kendte har taget tendensen til sig. Det er et work from home-look, som er lidt mere gennemført end så meget andet hyggetøj. Gå efter et matchende joggingsæt, da sæt bare ser mest gennemført og lækkert ud. Det kan enten styles med et par sneakers, så looket bliver cool eller styles op med en feminin taske.

Trenchcoaten: Det er uden tvivl en favorit som overgangsfrakke. Den går aldrig af mode. Den var med til at starte den beige bølge. Gå efter et oversize look eller et feminint look. Den lange frakke er nemlig både klassisk og minimalistisk, og så ser den skøn ud til alle kvinder, da bæltet i midten skaber en fin silhuet.

Den chunky støvle: Den tunge klodsede støvle er meget fremme i modebilledet. Støvlen har i mange sæsoner været en favorit, og den er set på mange catwalks. Udover at de holder ens fødder varme, tilføjer de også højde og attitude til et look. Støvlerne kan styles på mange forskellige måder og sikrer ethvert outfit lidt kant. Chunky støvler kommer i mange variationer. Denne sæson ser vi støvlen med platform eller tunge såler.

Beige/brune nuancer: Denne trend er kommet for at blive. Sæsonen rammer en stor bølge af beige og brunlige tendenser. Tendensen stjæler rampelyset på de store catwalks. Gå efter at mikse og matche beige nuancer med både jakke, strik og bukser. Nuancerne af nude, karamel, khaki, og cappuccino styles rigtigt pænt sammen i et look.

Læder-look: Læderbukser er en klassiker, der aldrig går af mode. De var både fremme i modebilledet i 60’erne, hvor man ønskede at skabe et rockstjernelook. Det samme gjaldt i 90’erne, hvor grungebølgen var på sit højeste. I dag er de igen fremme, hvis man ønsker at style et eksklusivt og cool look. Læderbukser kan pifte ethvert outfit op. Man kan nemt style et par skindbukser med en simpel bluse eller skjorte og opnå et pænt look med kant. Og er man ikke til ægte lædervarer, er imiteret læder også kommet ind i modebilledet.

Bæredygtig mode: Bæredygtighed er heldigvis kommet på mode. Mange danske brands har mere og mere fokus på emnet. Der udvikles nye arbejdsgange og materialer for at imødekomme ønsket om en grønnere omstilling. Et eksempel er danske brand BLANCHE, som med en vision om at skabe en bæredygtig modebranche arbejder med nøgleordene minimér, forlæng og retfærdighed. Modebranchen gør mere og mere brug af genbrugsmaterialer og naturlige fibre i mange kollektioner.

Synes godt om