all that... fashion

Hvad er mode egentlig? Ordet mode er oprindeligt fransk og kommer af det latinske ord "modus", der betyder "måde". Udtrykket "mode" betyder, at en genstand eller en adfærd er den måde, der er mest anerkendt af en større gruppe. Hvis man ikke følger denne "måde", følger ens adfærd eller udseende ikke "moden". Mode er noget, som faktisk altid har været der. Den moderne tøjmode startede omkring 1800-tallet. Ser vi tilbage i tiden til vikingetiden, var der fx en bestemt mode i menneskenes dragter. Modens vigtigste karakteristika er, at moden skifter i en mere eller mindre regelmæssig cyklus. Den tager form efter tidens tendenser på mange kulturelle, politiske og økonomiske planer. Det kan også forekomme, at "gamle" trends bliver nytænkt eller bare bliver ”in” igen. Moden er et resultat af forskellige processer mellem fx en designers kreative skaben, den teknologiske produktion, og hvordan den modtages af forbrugeren.

Mode er en sjov størrelse. For nogle mennesker giver en trend super god mening, mens for andre mennesker giver den ingen mening. Mode kan bruges til at signalere, at man ønsker at skille sig ud fra mængden og/eller, at man tilhører en bestemt social gruppe. Set fra mit synspunkt, glemmer nogle mennesker deres kritiske sans og hopper med på tendenser, som egentligt bare er virkelig mærkelige og/eller grimme. Men det er uden tvivl en smagssag for den enkelte.

Nedenfor har jeg samlet nogle af de modetrends, som ikke lige er min stil.

Er der en tendens, som du vil indføre i din garderobe?

Billederne er fundet på PINTEREST.

Oversize kjole: Oversize kjoler er en af de største tendenser. Kjolerne er inspireret af den danske designer Cecilie Bahnsen, der har været med til at starte tendensen med sine ikoniske voluminøse og feminine kjoler. Disse kjoler er feminine og kommer i mange farver.

Minitasken: Tasken er et hit i alle farver. Vil man gerne lære at gå i farver, kan tasken være et lille skridt i den rigtige retning. Det kan være en farverig lille detalje til en styling. Der er mange brands, som er begyndt at designe deres tasker i den helt lille størrelse. Størrelsen gør netop, at det ikke er en taske for mig.

Vesten: Strikvesten er kommet meget frem i modebilledet det seneste år i forskellige designs. Trenden har retro-referencer. Dette populære item er for nogle et musthave. Strikvesten kan fx styles med en skjorte under for et mere feminint og elegant look. Jeg holder meget af lag-på-lag-looks, men jeg er mere til striktrøjer.

Den store krave: Kraven blev brugt i 80’erne og start 90’erne. Den har nu sneget sig ind i modebilledet de sidste sæsoner. Den er set på catwalken, og highstreet-butikkerne har også taget trenden ind. Kraven bæres udenpå, eller sidder på, sweatshirten eller kjolen.

Mixe prints i et outfit: Tendensen med print er set over flere sæsoner. Det ses både som et klassisk look og et sporty look. Man kan arbejde med print i sit outfit enten i samme tone eller mixet i forskellige printtyper. Jeg vil dog altid kun køre ét print på enten overdel eller underdel, så kun ét item larmer.

Crop top over en skjorte: Denne trend er set meget i modebilledet sidste år. Looket er et statement og en stilfuld mulighed. Crop toppe er alsidige og fås i mange farver og designs. Hvis man ikke kan vente med at tage en crop top ud af sin garderobe, kan man kombinere den med sine lange skjorter eller t-shirts.

Denim on denim: Denne tendens går helt tilbage til 90’erne og de tidlige 00’er. Denim dominerede catwalken og den røde løber. Det tidligere it-par Justin Timberlake og Britney Spears bar det ikoniske denim-on-denim-look til American Music Awards i 2001. Det var en kendsgerning, at man ikke var stilet, hvis ikke man rockede denim-materialet. For at mestre looket skal man sørge for ikke at style denim-items, der kolliderer med hinanden.

Bottega Veneta gummistøvler: Bottega Venetas version af det praktiske fodtøj har fundet vej til modebilledet. De har en kraftig sål, rund tå og slip-on-design. Gummistøvlens form og design giver dem et futuristisk twist. De fås i mange farver.

Crocs: Skoene var oprindeligt til brug af sejlere, da sålen både er skridsikker og ikke efterlader mærker. Derfor er der rent funktionelt ikke en finger at sætte på dem. De er blevet mere og mere populære i modebilledet, da de både er praktiske og komforten i dem er så god. Det er virkelig en sandal, som deler vandene. Den bliver faktisk kaldt den grimmeste sko i verden, og jeg kunne ikke være mere enig.

Moon Boot: Støvlen er blevet ”in” igen. De er inspireret af Apollo 11 månelandingen i 1969. Den italiensk skoproducent Giancarlo Zanatta designede Moon Boots-støvlen med inspiration fra astronauternes måne-støvler. Moon Boot har haft enorm popularitet i perioder. De peakede i 80´erne.Og de dukkede op igen som en trend i begyndelsen af 00'erne. Støvlens unikke form har for længst overvundet bjerggrænser og nået catwalken og moderne kunstmuseer.

Synes godt om