VÄXJÖ

Jag hade bestämt att åka till Växjö idag. Jag hade lite ärenden, bland annat skulle jag till en bokhandel för att kolla på matteböcker. Någon bokhandel finns inte längre i Ljungby eller i Älmhult så det fick bli Växjö.

Dessutom hade jag lite tankar på att köra en ny tröja. Jag visste inte hurdan modell eller vilken kvalitet men jag visste färgen! Den skulle vara av färgen PETROL. Jag är nästan säker på att jag sett den benämningen på den mörkt grön-blåa färg jag menar. Jag besökte alla affärer i Växjö centrum som kunde tänkas ha damtröjor men någon i "min" färg stod inte att finna. "På det viset sparade jag ju en krona!" för att citera Anton Svensson i Katthult.

Inte förrän jag satt i bilen insåg jag att många fått sin lön denna dag och att stan troligen skulle vara full av shoppinglystna Växjöbor, men så förvånad jag blev! Stan var om inte helt tom så i alla fall ödsligt gles på folk, en del affärer gapade tomma och av köplystna kunder syntes inte ett spår.

Nu var jag visserligen relativt tidigt i stan, parkerade väl strax innan halv elva men ändå! Nåväl, jag träffade Lotta, fick se hennes nya kontor och träffa en del arbetskamrater och så åt vi lunch ihop. Som så ofta när jag äter ute blev det caesarsallad. Gott och inte särskilt onyttigt.

Till ikväll tänker jag göra en god, matig sallad (sallad igen??) och hoppas att Bengt väljer ett gott vin till den.

Men först en stunds målning - det blir så fint! Bilder kommer så småningom.

Så var det det där med temperatur. Jag har en gräns på 11 grader när jag kan promenera i bara T.shirt. Om jag går min vanliga raska takt räcker det gott och väl. I morse, vid kvart över fem, var det 12 grader varmt. Men det var helmörkt och då gäller inte regeln. Jag tog jacka, mössa. vantar och blev jättevarm, såklart! Varför känns det så konstigt, ja till och med omöjligt att gå ut i oktobermörkret i bara T-shirt fast det gott och väl är varmt nog? Kyler mörkret? Är jag rädd att det ska se lättklätt ut? Det är ju faktiskt ingen som ser, knappt mitt promenadsällskap eftersom det är just- mörkt.

Underligt är det!

Trevlig helg!

Gillar