VARDAG IGEN-SPORTLOV!

Det är underligt att inte alls känna någon lovkänsla. Efter 45 år som lärare, med sportlov vartenda år, och efter 3 terminer som pensionär har jag vant mig av! Det är bara helt enkelt vilken februarivecka som helst!

Anders och jag började dagen med en blåsig promenad, men idag gick vi inte vid kvart över fem som vi brukar utan väntade till klockan sju. Då var det nästan ljust! När vi kom hem efter en halvtimmes promenad var det absolut ljust!

Sen gick förmiddagen med lite matbestyr inför veckan, jag kokade torsk och gjorde tillbehör till morgondagen och kokade en stor gryta linssoppa.

Den är så god och det luktar gott i hela huset när man kokar den.

Efter lunch, bestående av köttbullar, kokt broccoli och blomkål och kall sås tog jag Maria med och for till Ljungby. Hon skulle på sårkontroll på vårdcentralen, vår vårdcentral. Sköterskan tyckte det var dumt att öppna det fina bandaget och kolla, hon gjorde en yttre besiktning, tog temp och blodtryck på Maria och fann att allt var bra.

Det hade märkts genom bandaget om såret vätskat sig eller krånglat. Inte öppna ett sterilt paket i onödan, inte i dessa bakterietider! Förståndigt!

Jag är lite förkyld, eller kanske mest mysig och snuvig. Men det irriterar mig, jag vill vara frisk! Sen hörde jag på radion om människor med ME, kroniskt trötthetssyndrom, och då var det inte längre så farligt att vara snuvig!

Imorgon kommer Lotta på blixtvisit, det blir trevligt. Jag har beställt mer garn till grytlappar och hämtar förväntansfull posten varje dag - ännu inget garn! Det är så trevligt att ha något att pyssla med.

Det är också trevligt att ha Maria i huset, trevligt, väldigt ostörigt och ovant. Hon rör sig långsamt men ganska högljutt och håller sig mest nere i "gästsviten". Idag är hon nog lite bättre, hon har inte sovit en enda gång!

Imorgon ska jag baka semlor och göra rödbetsbiffar. Jag gillar att ha lite planer, men försöker att vila emellanåt. Maria påminner mig. Det är ovant och svårt, svårt att faktiskt inse att jag inte har bråttom.

Gillar