VARDAG IGEN

Så är den över den långa, välsignade påsken. Vi har hunnit med en hel del och varit ute mest hela tiden. Jag har till och med bränt näsan fast jag verkligen inte ansträngt mig för att sola!

Igår gick vi dels en sväng vid de nyanlagda dammarna i Bråna - nu hade vattnet sjunkit undan och vi tog oss fram överallt. Fint är det!

Sen körde vi ut till naturreservatet i Vedåsa och gick "Karl-Oskars stig". Med lite extrasvängar blev det 4 km. Det är en fantastisk runda, backe upp och backe ner, vidunderliga utsikter, underbart lättgången hagmark. Vi såg ett litet träd i full blom, alldeles snövitt var det. Vi tänkte kanske körsbär men när vi kom fram använde jag appen PlantSnap och den sa spirea!

Backarna är alldeles fulla av stenar, det är verkligen en spännande runda. När vi var tillbaka vid parkeringen kom familjen Åström med kaffe och då gick vi "Pers Genväg" istället, det blev 2 km. Sa otroligt pedagogiskt med färgmarkerade stolpar att följa, för barn blir då promenaden en rolig lek och inte alls jobbig. Vi drack vårt kaffe högt uppe på höjden, tittade på blåsippor och beundrade ett litet sommartorp mitt i skogen. Ines hittade en underlig blåsippa med några av kronbladen grågröna istället för blå. Tänk att lägga märke till den!! "Bara den som vandrar nära marken" upptäcker sådant, jag hade aldrig sett den.

Det blev en härlig annandag påsk med mycket frisk luft i lungorna och många upplevelser.

Idag är det härlig vardag igen och jag har redan gjort ett pass i trädgården. Resten av dagen är ledig får fria aktiviteter!

Gillar