VÅR I LUFTEN

Det händer saker. Det spirar och gror i naturen, vi förflyttade oss 27 mil hemifrån och vi har fått den första vaccinationssprutan!

Jag älskar denna beige-grå-bruna tid på våren, tiden innan lövsprickning och kryp. Sikten är god, framkomligheten likaså. Och för varje dag ser man framsteg i naturen. Släntens otaliga snödroppar börjar vissna och ersätts av påsk- och pingstliljor.

Små barnbarn får vårkänslor och går frivilliga skogspromenader. Att gå vara inne hos mormor och morfar är också spännande efter detta märkliga år.

Vi passade August medan föräldrarna firade 40 åring i Isaberg och Tyra och Ines kom gärna som sällskap. ”Ja, då blir det mamma-pappa-barn ” konstaterade August belåtet. Med sina kompisar på förskolan blir det oftast polislekar.

I torsdags uppsökte vi civilisationen i Ljungby i viktiga ärenden. Vi fick vaccinationssprutan nummer ett, det visade sig vara AstraZeneka. Jag hörde av Agnes Wold att den har ” lite mer krut” i sig. Det kändes inte och vi blev inte nämnvärt påverkade. Tid för nästa spruta fick vi också!

Upplyfta av möjligheten att kanske kunna återgå till ett mer normalt liv, besökte vi även polisstationen för att skaffa nya pass. Det gick som en dans och vi log så glatt på fotona! Fast utan att visa tänderna, det fick man INTE. Minns ni när man BARA (nästan) fick visa öronen???

På lördagen drog vi till Linköping för att tillbringa ett dygn hos Maria med familj. Poolen var öppnad för säsongen men inte alls badklar. Strax innan vi kom hade dock Ellen dråsat i, med kläderna på och fått ett första oplanerat dopp i det sexgradiga vattnet!

Vi gick en härlig promenad längs Stångån och förundrades som alltid över de höga bergen och de djupa dalarna i denna Östgötastad mitt på slätten!

Där växte mängder med blåsippor men vi hittade också vid åkanten mängder av en för oss okänd växt. Den såg ut att sprida sig snabbt, var ganska vacker men såg nästan lite farlig ut...

Lite suckulentaktig, lite exotisk. Någon som vet?? Jag använde appen Plant Snap för att artbestämma men lyckades inte.

Efter en trevlig kväll sov vi och jag njöt sen av en tidig morgonpromenad runt ån. Fast klockan närmade sig sju mötte jag inte en enda människa!

Efter lite trädgårdsarbete drog vi söderut och jag upphör aldrig att tjusas av utsikten över Vättern mellan Gränna och Jönköping.!

Hemma till en sen lunch, tvätta sängkläder som torkade på nolltid i 20 gradig värme och lagom vind.

Livet är härligt, och nu tror vi på en vändning, ljuset i tunneln är stadigt och klart, det finns hopp!

Och ikväll är det bokcirkel, nöjena avlöser varandra!

Gillar

Kommentarer