UTFLYKTER

I torsdags var det dags att träffa gamal kollegor igen. Hela våren har vi varit utomhus när vi träffats , haft med matsäck, gått promenader och suttit mer eller mindre bekvämt och ätit. Nu var vi sugna på att äta ute men ändå på ett matställe. Det blev Sussies café i Flattinge.

Jag har varit där förut men det är längesen. Det var lika trevligt och gott som jag mindes och vi satt ute i solskenet flera timmar och åt och pratade. Ofta när jag äter ute fastnar jag för Ceasarsallad om det finns och det fanns även här. Gott och hyfsat nyttigt!.

Denna helgen är egentligen Lottas och min Tjejmilenhelg men allt sådant är ju inställt. Eftersom Lotta hade tagit ledigt på fredagen bestämde vi oss för att ändå åka någonstans - det blev en biltur till Väla.

Jag tycker om det stället, där finns verkligen allt en människa kan behöva och lite till. Min shoppinglista var ganska kort och jag hittade allt (och lite till!). Nytt skal till mobilen, medicin på apoteket, och en ny STAVMIXER. Jag är ganska bestämd och visste vad jag ville ha. En enkel stavmixer utan onödan prylar till, ett känt och bra märke, inte så dyr.

Vad blev det då?

Jo, en duktig expedit på MediaMarkt lyckades övertyga mig om att detta var det bästa köpet! En stavmixer med en massa tillbehör, ett för mig HELT okänt märke och detta till en kostnad av 600 kr, ungefär dubbelt så mycket som jag hade tänkt.

Har någon hört talas om det utmärkta norska märket Wilfa?? Nåja, stavmixern är prövad och godkänd. Den var otroligt kraftfull och kändes väldigt rejäl. Den medföljande lökhacken kommer jag säkert att få användning för - om jag bara orkar ta fram den när det är dags!

Mest visar mitt inköp på att jag var en mesig kund och råkade stöta på en väldigt duktig expedit!

Vi var hemma i Tjurkö redan vid halv fyra, det tar verkligen inte lång tid att komma ner till Helsingborg. Jag var så trött, att gå på gallerior eller stora varuhus tröttar mig väldigt. Det är något med luften. Jag tänkte först lägga mig och vila men tog istället en promenad i skogen och slöplockade lite kantareller. Frisk luft är bättre än vila!

På kvällen åt vi Tareq Taylorinspirerad mat, det var jättegott!

Idag ska vi passa barn en stund på förmiddagen sen kanske det blir ett försök att sätta ihop vår nya hylla!?! Hur svårt kan det vara? Vid en första anblick ser det helt OMÖJLIGT ut!

Det känns som att sommaren är slut och det är bra det också. Höst är bra, höst luktar nya böcker och äppelkaka, nya kläder och varma soppor, tända ljus och albumarbete. Höst är bra!

Gillar