TRE SMÅ BRÖDER

Igår var det studiedag i Älmhults kommuns skolor, både kommunala- och friskolor. Våra tre barnbarn i Virestad hade alltså varken skola eller barnomsorg och det är det bra att ha mormor som är hemma.


Olle är nio, snäll, otroligt hjälpsam, pratig, intresserad av alla slags köksbestyr. Simon är sju, lite tystare, hela tiden lite försiktigare och den som bryter ihop totalt när mamma åker. August är tre, kavat, pratig, orädd.

Jag tog gamla kort, att hinna ta kort en sån intensiv dag var inte att tänka på!

De är oftast snälla och schyssta mot varandra, de är positiva, och lydiga. Men plötsligt ligger de alla tre i en odefinierbar hög och någon är ledsen. Oftast den som är underst, oftast den minste. Jag har ju haft huset fullt ev tjejer men kan inte minnas en enda hög! Och då var/är inte våra tjejer några blyga små violer som inte tar för sig. Det ÄR skillnad på pojkar och flickor! Det ska vara det och det får vara det!

Vi började dagen med frukost och sen ville August baka, han undrade bara vad. "jag hade inte precis tänkt att vi skulle baka idag!" sa jag. "Men det hade jag!" svarade treåringen och så fick det bli. De fick kolla i "Sju sorters kakor" och valde ut MINTTOPPAR. Jodå, mormor hade både blockchoklad och pepparmyntsolja hemma! Och varför heter den förresten SJU sorters kakor när där finns flera hundra?


Vi ställde ut på verandan för att kallna och fikade sen på underverken. Alla tre kunde verkligen baka!

Sen var det skogspromenad, lite olika hur nödvändigt de tyckte det var. Olle hade nog gärna avstått, men det var kul att hitta kantareller. Simon kunde gått hur långt som helst. och August var ganska belåten.

Till lunch blev det pasta och köttfärssås och sen var det legolek en stund. Och August polerade alla leksaksbilar.

Efter mellis på eftermiddagen började vi (mest Olle och jag) förbereda kvällsmaten då pappa Erik skulle komma. Vi gjorde pizza och det gick som en dans.


Rykande het och god pizza med kyckling, rödlök, ananas, paprika, banan, ost och tomatsås.

Efter kvällsmaten och en stunds prat for de fyra pojkarna iväg hemåt. Jag städade undan lite, men det mesta hade gossarna, oombedda, redan plockat undan.

Sen la jag mig på en soffa och somnade tvärt. Åh, vilken tur att vi får våra barn när vi orkar som mest! En dag går så bra, flera också om Bengt är hemma, men trött blir jag. Jag sov en halvtimme och sen var jag pigg igen. Och glad! Det är en glädjeboost att vara med dem, att höra August som "villhöver" både det ena och det andra. Visst är det ett bra ord! VILLHÖVER. Vill och behöver. Nu villhöver jag lite kaffe sen är det snart dags för Växjö och nya äventyr.

Gillar