TJEJMILEN

Jag har varit i Stockholm i helgen och deltagit i tjejmilen. I år kan jag med bästa vilja i världen inte säga SPRUNGIT, för jag tog inte ett enda löpsteg! Men i rask promenadtakt, ett tempo på runt 9 min/km var det en behaglig resa runt det vackra Djurgården. Jag tog mig faktiskt runt snabbare än en del som joggade, än en del som sprang ibland och gick ibland och jag var inte särskilt trött.

Detta gjorde jag i nyinköpta skor. Jag har gjort det en gång tidigare och jag gjorde det igen! Bra skor tydligen för jag hade inte ont någonstans!  Det är lite segt den sista kilometern men när man är i mål glömmer man det. Ostkakan, vattnet, jag tänkte säga bananen men den var utbytt mot en Mango-bar, allt det man får vid målgång är sååå gott!

Det var Lotta som föreslog att vi skulle åka på tjejmilen. Jag tror, när jag kollat på mina medaljer, att det var 2005.Sen har vi varit uppe varje år i lite olika konstellationer. Jag har tagit mig runt varje år utom 2006 då jag var med på resan men inte sprang , jag hade borrelia. Något år var Stina och Frida med oss, ett år kunde inte Lotta och då åkte Karin och jag, och så förra året-då var vi sju stycken! Lotta och jag, alla fyra döttrarna och Emma. Det var så roligt och har vi tur kan vi göra det igen!

Efter tjejmilen hinner man med lite god mat och dryck, lite spring i affärer och annat väsentligt. I år bodde vi på Radisson Blu, alldeles intill Centralen. Bra hotell med utmärkt läge. Det var nästan förlamande varmt i Stockholm, allt gick i ultrarapid. Tur att det fanns lejon där Lotta kunde vila! Men resan hem gick snabbt och de sista fem milen ensam i bilen gick också bra. Inga vilda djur, jo - en liten räv vid Bölsnäs.


Så inleds en ny vecka, med körövning på agendan, med kalas hela helgen. MEN dagarna har jag fria för eget bruk! Det är ett härligt liv!

Gillar

Kommentarer