Skolavslutning del 2

Idag var jag på vårens andra skolavslutning! Med tre små barnbarn i bilen (ordentligt fastspända!) åkte vi knappt 2 mil österut till kusinernas hemförsamling.

Där hölls skolavslutningen också i kyrkan, prästen var närvarande, presenterade sig men höll sig sedan undan. Ingen risk att det skulle slinka med någon bön eller välsignelse där inte!

Istället skötte skolans personal och elever samt kyrkans kantor avslutningen. Jag tror att de sjöng minst 8 sånger! För en gammal körledare, musiklärare, körsångare med mera var det en upplevelse! Barnen SJÖNG!! frimodigt och glatt, de kunde alla texter, de tittade ut över församlingen- de gjorde alla rätt! Möjligen var inte varenda ton alldeles ren men det är för mig det absolut minst viktiga. Underbart var det!

Skolans rektor avslutade med att hålla sitt sommartal och han passade också på att tacka kyrkan för möjligheten att få vara där. Det är ju inte alldeles självklart! Just precis när vi behöver en stor lokal, en bra ljudanläggning DÅ passar kyrkan. Men kyrkan är ju inte bara en lokal utan också en plats för tro och bön. Om man kan komma överens som här, är det ju allra bäst, men jag kan förstå kyrkan om man slår bakut när skolan tar allt för givet.

Jag hade med mig tre barnbarn, träffade ett fjärde (August) i kyrkbänken tillsammans med hans far, och kunde titta och lyssna på 2 till som var med och sjöng av hjärtans lust! Vilken lycka! Sex barnbarn omkring mig, bara sådär, en vanlig fredag.

Nu har jag och Alice ätit lunch och hon sover gott efter en påfrestande utflykt. Men hon skötte sig perfekt, även om hon inte direkt satt still så var hon ändå passande tyst. Och så klappade hon hela tiden på de två framförsittande männens ryggar, det var ingen händelse, hon tog inte fel för de vände sig om flera gånger- nej, hon ville bara klappa!

Tittar man noga på bilden ser man både Olle och Simon! Jag hade tänkt lägga ut en filmsnutt men det funkade inte...Ska lära mig!

Gillar

Kommentarer