LIVET-NÄR DET ÄR SOM BÄST?

Jag minns somrarna i Växjö när jag var barn. Det var en oändlig rad av soliga dagar, av frihet, av bad och sol- och av gnäll över värmen. Värmen i sovrummet på övervåningen, värmen i bilen, värmen, värmen... Och så då mor som varnade sa "Gnäll inte på värmen (överhuvudtaget skulle man inte gnälla!), tids nog är det november och mörkt, grått och vått! Njut istället!"

Jag minns också de överraskande besöken. Mors släkt fanns till stora delar i Sörmland, några i Värmland och när det var sommar kunde de plötsligt dyka upp. Möjligen föregicks besöket av ett samtal från hemtelefonen men inte alls alltid. Plötsligt var där bara en fullpackad bil med varma mostrar, morbröder och kusiner som ville ha husrum. Och det var hisnande roligt! Morbror Nisse kom ensam, moster Märta kom med sin exotiske fransman och ett par kusiner, morbror Sven och moster Karin kom med tvillingkusiner, moster Anna kom med sin Bror. Och Olle, och Astrid.... Mor hade nio syskon så det fanns många möjligheter...

Numera, med extremt mycket bättre kommunikationsmöjligheter, blir vi sällan överraskade. När Maria och Daniel tittade in på väg hem från Blekinge var det i så fall den välkoordinerade klädseln det som överraskade!

Tänk att lyckas matcha svärfars klädsel och dessutom totalmatcha svärmors bil- snyggt jobbat Daniel!

En eftermiddag åkte Bengt, Irene och jag ut till Välje för eftermiddagsfika och dopp i poolen. I april var denna hörna av trädgården ganska oanvänd och risig, nu finns en härlig uteplats med lockande pool. De har jobbat på bra Karin och Erik!

På lördag är det dags för Krigges Ultra. Han ska utöka förra årets maratonlopp med 8 km och istället springa 5 mil på vägarna i trakten. Vi åkte rundan med honom, med BIL, för på fredag är tanken att vi ska sätta ut kilometerskyltar. Det var låååångt! Bara tanken att ta sig runt för egen maskin.... I år får han lite mer sällskap, förhoppningsvis hela vägen med någon, sen delar av vägen med diverse löpare och dessutom med Sara Henriksson på häst! Spännande ska det bli! Krigge liknar allt mer Forest Gump!

Det är perfekt tid att spela beachvolley och när föräldrarna ägnar sig åt detta har vi äran att få ett gäng barnbarn till oss. Ines och Tyra, Alice och Abbe åt kvällsmat här en kväll.

Trams och bus och en massa gott humör och energi!

Tidiga morgnar, innan solen värmt för mycket och innan myggor och blindknaggar vaknat, ger jag mig ut på blåbärsplockning. Det finns otroliga massor, stora härliga blåbär, fula av antioxidanter och vitaminer. Jag plockar en halv liter, kanske en innan det blir för plågsamt... (gnäll, gnäll...) Men det blir många plastlådor att stoppa i frysen för vinterns behov. När det är FÖR varmt ute sitter jag i ett av gästrummen åt norr och klistrar foton i album och minns och återupplever. Jag har alldeles nyss varit en sväng på Sofiero och turat till Helsingör!

I lördags kväll bjöds vi till Välje på bad och grillmat. Vi badade en hel del, men ingen badade som Simon! i TIMMAR var han i vattnet, nya lekar, nya utmaningar, som en liten fisk! Och så avslutade vi kvällen med ljuvlig grillad lax, lax med örter och citron, grillad i folie, serverad med färskpotatis, sallad och härliga kalla såser.

Och temperaturen var behaglig och jag tror inte jag gnällde en enda gång. Kanske är livet som bäst en varm dag i juli?

Gillar